Handbol

Espanya capgira el guió a la segona meitat i s’emporta el bronze contra Suècia (36-39)

La defensa 5-1 ordenada pel sarrianenc Jordi Ribera trenca el domini local a la primera meitat (22-18). Adrià Figueras, amb 9 gols, ha estat un dels destacats

La selecció espanyola, amb Jordi Ribera al quadre de comandament, ha repetit la medalla de bronze en el mundial després de vèncer Suècia en la pugna pel tercer lloc i davant de 22.800 aficionats que omplien l’Estocolm Arena. El partit ha tingut una part per a cada equip. En la primera l’equip hispà no ha trobat la manera de frenar la velocitat local (22-18), però en la segona el tècnic sarrianenc ha trobat la tecla per destarotar el joc local i acabar-se enduent una altra medalla en un gran campionat. Els tres jugadors catalans en el partit han tingut un paper destacat, amb 9 gols d’Adrià Figueras, 5 de Joan Cañellas i 4 de Ferran Solé. Aquest cop Dani Fernández i Pol Valera han quedat fora de la convocatòria.

La primera meitat s’ha convertit pràcticament en un atac i gol, jugat a un ritme molt intens. L’equip amfitrió, amb un joc molt directe i transicions de vertigen, ha portat la iniciativa davant un rival amb problemes en el replegament i una defensa excessivament tova. Jordi Ribera, que ha demanat temps mort als 22’, no ha trobat la fórmula per neutralitzar la velocitat del conjunt escandinau. Suècia ha tingut via lliure en el carril esquerre del seu atac i l’extrem blaugrana Hampus Wanne, amb sis gols, ha castigat una vegada i una altra al seu company al Barça, el porter Gonzalo Pérez de Vargas. El parcial al descans era de 22-18.

El partit ha fet un gir de guió a la segona meitat. El plantejament defensiu amb un 5-1 i l’entrada de Rodrigo Corrales sota els pals han estat els canvis ordenats per Ribera. Les consignes han donat resultat perquè amb la recuperació de pilotes i les sortides al contraatac l’equip espanyol ha tardat poc més de 6 minuts per capgirar el resultat (23-25), amb un parcial d’1-7 La primera línia hispana ha pogut connectar amb Adrià Figueras, que des del pivot ampliava la renda fins al 26-29. L’equip espanyol ha sabut gestionar aquesta renda fins al final per acabar-se enduent la medalla de bronze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)