Esquí

Un gran vuitè lloc d’Albert Ortega per iniciar el mundial

Esquí. El barceloní ha estat el primer a entrar en acció i serà qui disputarà més proves. Quim Salarich aspira a estar entre els quinze millors en l’eslàlom que tancarà la competició

El mundial de Courchevel-Méribel, a França, va començar amb un gran, i en certa mesura inesperat, vuitè lloc d’Albert Ortega en la combinada. El barceloní, de 24 anys, va ser el primer esquiador de la delegació de la federació espanyola que va entrar en acció, i serà el que disputarà més proves. Completen l’equip estatal l’osonenc Quim Salarich, que disputarà l’eslàlom l’últim dia de mundial i aspira a estar entre els quinze millors, i els bascos Aingeru Garay i Oscar Campos, que també competiran en l’eslàlom.

Albert Ortega va saber aprofitar molt bé la seva gran oportunitat i va aconseguir un vuitè lloc mundial, millorant la dotzena plaça, també en la combinada, del mundial de fa dos anys a Cortina d’Ampezzo (Itàlia). El barceloní va acabar el supergegant i l’eslàlom amb un temps d’1:56.81 i a 3.50 del campió mundial, el francès Alexis Pinturault.

En el supergegant del matí, Ortega va sortir amb el dorsal 36 i va ser 21è amb 1:10.18, i a 1.93 d’Alexis Pinturault, que va fer el millor registre (1:08.25). En l’eslàlom del migdia, el barceloní va aprofitar la seva oportunitat; vuit dels esquiadors que havien quedat davant seu no van sortir i quatre més no van acabar la baixada. Albert Ortega sí que va arribat a meta amb el vuitè registre de 46.63, i es va quedar a 2.10 del millor, que va ser el noruec Atle Lie McGrath (44.53). La suma dels dos temps el va situar en una impressionant vuitena plaça. El títol mundial va ser per a Alex Pinturault, campió mundial de combinada el 2019 i segon el 2021, mentre que l’austríac Marco Schwarz, que defensava el títol, va acabar segon, a deu centèsimes. Va completar el podi l’austríac Raphael Haaser, a 44 centèsimes.

Albert Ortega tornarà a la competició demà en el supergegant, i després, el dijous 16 tindrà la qualificació per poder estar en la sortida del gegant de l’endemà.

Quim Salarich i els bascos Aingeru Garay i Oscar Campos no entraran en competició fins als darrers dies. El dissabte 18 faran la qualificació de l’eslàlom, i si la superen, el diumenge 19 disputaran la darrera prova del mundial. Els responsables de la federació estatal encara han de decidir qui disputarà, el dimecres 15, el paral·lel.

L’olímpic Quim Salarich, de 29 anys, aspira a estar entre els quinze millors en l’eslàlom. L’esquiador de Malla té com a millor resultat en un mundial un 25è lloc l’any 2017, i en el de fa dos anys no va poder acabar la segona baixada. Salarich va ser un habitual entre els quinze millors la temporada passada, i en aquesta està anat de menys a més en els seus resultats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)