El Granollers, a vuitens

Handbol. Lliga europea. L’equip vallesà sotmet el Balatonfüredi amb un ritme molt elevat de joc i certifica el bitllet per al Top 16 quan encara resten tres jornades per al final de la fase de grups

Granollers 33 Balatonfüredi 30

FRAIKIN BM GRANOLLERS:Rangel; Yusuf (5), Salinas (4), Reguart (6), Martínez, Franco (4), García (9, 2 p.) –set inicial–; Guàrdia (p.s.), Torriani (2), Gurri (1), Romero (1), Rey, De Sande, Amigó, Castillo i Roca (1).BALATONFÜREDI KSE:Andó; Sretenovic (5), Németh (1), Szöllosi (4), Ag (2), Hornyak (3), Szücs (1) –set inicial–; Tóth (p.s.), Varga (2), Szmetan (1), Gostovic (8, 5 p.), Denes, Malinovic, Vajda (1) i Brandt.PARCIALS:3-2, 5-5, 10-8, 12-10, 14-12, 17-14; 20-17, 24-21, 28-22, 31-23, 32-25 i 33-30.ÀRBITRES:Mitrevski i Todorovski. Exclusions: Gurri (17 ’i 42’) i Salinas (54’), per part del Granollers; i Szücs (6’ i 48’), Vajda (20’) i Denes (27’), per part del Balatonfüredi.PÚBLIC:Uns 400 espectadors.INCIDÈNCIES:Abans de començar el partit, es va guardar un minut de silenci en record de les víctimes del terratrèmol de Turquia i Síria.

El Fraikin BM Granollers va reprendre la lliga europea amb un triomf convincent contra el Balatonfüredi que certifica la seva classificació matemàtica per als vuitens de final, quan encara resten tres jornades per tancar la fase de grups. Dimarts vinent tindrà un partit clau contra l’Sporting de Portugal en un duel decisiu per definir les dues primeres places de la lligueta. L’equip vallesà va dominar el conjunt magiar de principi a fi, i amb un ritme molt intens de joc va posar fi a la resistència del seu rival en la segona meitat.

Antonio Rama va apostar de sortida pel jove central cedit pel Barça Bruno Reguart com a director d’orquestra. L’exblaugrana, com si hagués estat tota la vida en les files vallesanes, va guiar amb encert el joc ofensiu dels locals, que van portar la iniciativa durant tota la primera meitat. Amb ràpides transicions i l’eficàcia d’Antonio García (sis gols en la primera meitat), tota la que li va faltar contra el Barça, el Granollers es va apuntar un primer parcial de 10-8. En defensa, l’equip català va tenir problemes per tallar les connexions amb els pivots, però amb dos contraatacs de Torriani va poder arribar al descans amb tres gols de renda (17-14).

El Granollers va saber frenar l’embranzida inicial del Balatonfüredi (18-17) a l’inici de la segona meitat i de mica en mica va anar castigant el rival amb un ritme de joc elevat. Sota la batuta de Jan Gurri, l’efectivitat de Yusuf i Garcia, i la connexió amb Salinas, l’equip granollerí va obrir l’escletxa fins al 28-21. Les intervencions de Marc Guàrdia sota els pals també van ser determinants en l’escapada local. El Granollers va aconseguir una màxima renda de vuit gols (31-23), tot i que el conjunt magiar va poder maquillar el resultat en el tram final (33-30).

En la segona part, amb els canvis defensius i les rotacions, hem pogut córrer i trencar el partit