Atletisme

Adel Mechaal, molt afectat pels terratrèmols de Turquia i Síria

La família de la seva dona, la també atleta Emine Hatun, és d’Antioquia, una de les ciutats més castigades pel sisme

El fondista palamosí Adel Mechaal, que des del 2019 viu a Istanbul amb la seva parella la també atleta turca Emine Hatun, ha expressat a través de les xarxes la “seva enorme tristesa pels amics i familiars” que han quedat afectats pels terratrèmols de dilluns al sud del país i Síria. La família de la seva dona viu a Antioquia , una de les ciutats més castigades pel sisme. Mechaal, plusmarquista europeu de 3.000 m en pista coberta, es troba actualment fent una concentració d’alçada a Sierra Nevada i està en contacte continu amb la seva dona, que ara és a Madrid. “Estan sent moments molt durs. Tota la ciutat és un caos. Tota la família de l’Emine viu allà. La majoria es troba bé, el seu pare i el seu germà estan ferits perquè els va caure un mur a sobre, però l’hospital està derruït i no hi ha assistència sanitària. Diversos cosins i veïns de l’Emine han mort i d’altres continuen atrapats. Els més directes estan bé, però ara dormen en descampats a dos graus, amb pluja.. és desesperant”, diu l’atleta en declaracions al diari Marca.

Mechaal, amb un vídeo inclòs de la zona afectada, també expressa els seus sentiments a través de les xarxes: “Acostumàvem a seure’ns amb la meva dona en un restaurant en el turó d’Antioquia. Preníem un cafè, gaudíem de les vistes de la ciutat i vèiem volar els ocells [a la zona hi ha molta afició per la cria dels coloms]. 400.000 sense llar i plorant per les persones que continuen atrapades. Enorme tristesa per tots els familiars i amics que han quedat afectats.”

L’europeu d’Istanbul, endavant

D’altra banda, l’Associació Europea d’Atletisme va emetre ahir un comunicat en què anuncia que els preparatius per a l’europeu de pista coberta, que s’ha de disputar a l’Ataköy Arena d’Istanbul del 2 al 5 de març, van segons el que estava previst. “Estem supervisant la situació i proporcionarem més actualitzacions si alguna cosa canvia, però per sobre de tot els nostres pensaments son ara amb tots els afectats pels tràgics esdeveniments de dilluns.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)