Atletisme

Mechaal, molt afectat pels terratrèmols de Turquia

Atletisme. El fondista palamosí, que viu a Istanbul bona part de l’any, està casat amb la també atleta turca Emine Hatun, tots els familiars de la qual són d’Antioquia, una de les ciutats més castigades pel sisme

El fondista palamosí Adel Mechaal, que des del 2019 viu a Istanbul amb la seva parella, la també atleta turca Emine Hatun, ha expressat a través de les xarxes la “seva enorme tristesa pels amics i familiars” que han quedat afectats pels terratrèmols de dilluns al sud-est del país i Síria. La família de la seva dona viu a Antioquia, una de les ciutats més castigades pel sisme. Mechaal, plusmarquista europeu de 3.000 m en pista coberta, es troba actualment fent una concentració d’altura a Sierra Nevada i està en contacte continu amb la seva dona, que ara és a Madrid. “Són moments molt durs. Tota la ciutat és un caos. Tota la família de l’Emine viu allà. La majoria es troba bé, el seu pare i el seu germà estan ferits perquè els va caure un mur a sobre, però l’hospital està ensorrat i no hi ha assistència sanitària. Diversos cosins i veïns de l’Emine han mort i d’altres continuen atrapats. Els més directes estan bé, però ara dormen en descampats a dos graus, amb pluja [...] és desesperant”, va confessar l’atleta en declaracions al diari Marca.

Mechaal, amb un vídeo inclòs de la zona afectada, també va expressar els seus sentiments a través de les xarxes: “Acostumàvem a seure amb la meva dona en un restaurant al turó d’Antioquia. Preníem un cafè, gaudíem de les vistes de la ciutat i vèiem volar els ocells [a la zona hi ha molta afició per la cria dels coloms]. 400.000 sense llar i plorant per les persones que continuen atrapades. Enorme tristesa per tots els familiars i amics que han quedat afectats.”

L’europeu d’Istanbul

D’altra banda, l’Associació Europea d’Atletisme va emetre dimarts un comunicat anunciant que els preparatius per a l’europeu de pista coberta, que s’ha de disputar a l’Ataköy Arena d’Istanbul del 2 al 5 de març, continuen avançant segons el terminis previstos: “Estem supervisant la situació i proporcionarem més actualitzacions si alguna cosa canvia, però per sobre de tot els nostres pensaments són ara amb tots els afectats pels tràgics esdeveniments de dilluns.” Mechaal té previst viatjar a Antioquia després de l’europeu de la capital turca. “Després vull anar a la zona. L’Emine hi anirà dilluns per intentar buscar un apartament per a la seva família. El seu entrenador encara no ha pogut localitzar els seus éssers estimats perquè l’edifici on dormien els seus pares va quedar derruït. Tot va passar a les 4.17 h de la matinada”, va recordar.

LES REACCIONS

El pare i el germà de l’Emine estan ferits perquè els va caure un mur a sobre, i l’hospital està ensorrat
Adel Mechaal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)