Patinatge

Basiana, sempre recordat

Patinatge. Les jugadores Laura Vicente (2021) i Aina Florenza (2022) i els patinadors Llorenç Álvarez (2021) i Pau Garcia (2022), premiats en una gala que rememora el llegat del president

El patinador de Terrassa Llorenç Álvarez i la portera d’hoquei sobre patins de Santa Perpètua de Mogoda Laura Vicente (Generali Palau), el 2021, i el patinador de Parets del Vallès Pau Garcia i la jugadora mataronina Aina Florenza (Generali Palau), el 2022, van ser guardonats com a millors esportistes en la IV Gala de Patinatge Català, que va tenir lloc ahir a l’auditori de l’edifici World Trade Center de Barcelona i que va evocar la figura de Ramon Basiana, present en les tres gales anteriors. L’enyorat expresident de la Federació Catalana de Patinatge va morir als 63 anys després d’estar en el càrrec entre el 2002 i el 2021 i d’haver perseverat pel reconeixement internacional de la federació, lluita que ahir van recordar Jordi Basté; l’exsecretari general de l’Esport Rafel Niubò, que va recordar la mala relació inicial que va tenir amb el llavors president de la UFEC, David Moner (1933-2016), i li va reconèixer els merits posteriors, i Gerard Esteva (UFEC). El moment de la nostàlgia, per tant, es va viure amb el lliurament del I Premi Ramon Basiana al periodista de RAC1 Jordi Basté.

Benjamí Pons, el successor de Basiana al capdavant de la federació, va reiterar la lluita pel reconeixement. Sobretot ara que hi ha una escletxa en la nova llei de l’esport estatal, a la qual va fer referència. Pons també va reivindicar la potència de la part de l’esport català “que porta rodes als peus”. “I això ens fa especials, perquè les nostres modalitats són molt tècniques i requereixen tossuderia”, va dir.

L’acte no se celebrava des del 2020 per la pandèmia i va doblar els premis destinats a esportistes i clubs, amb més de 300 premiats. Álvarez va ser campió del món de solo dance el 2021. Pau Garcia va ser campió del món de lliure tant el 2021 com el 2022. Vicente i Florenza són peces fonamentals al Palau, campió d’Europa les dues últimes temporades i també vigent campió de l’OK Lliga. Alhora, són fonamentals en la selecció espanyola, campiona d’Europa el 2021 i subcampiona del món el 2022.

Els millors de cada casa

La federació va triar els millors esportistes de cada modalitat: Laura Vicente i Pau Bargalló (2021), i Aina Florenza i Marc Julià (2022), en hoquei patins; Carla Escrich i Llorenç Àlvarez (2021), i Sira Bella i Pau Garcia (2022), en patinatge; Judit Pareja i Iván de las Heras (2021), i Maria Ayala i Eduard Requena (2022), en hoquei en línia; Nil Llop i Luisa González (2021 i 2022), en velocitat; Marc Morera i Aura Coronado (2021), i Marc Morera i Marta Borràs (2022), en alpí; Guifré Obradors i Paloma Cantillo (2021), i Àlex Pérez i Paloma Cantillo (2022), en patinet; Christian Estrada i Daniela Terol (2021), i Merlí Ortiz i Daniel Terol (2022), en skate, i Carla Martín i Raül Quiles (2021) i Mery Muñoz, i Àlex Fernández (2022) en roller freestyle.

El CPA Olot brilla

Van rebre el trofeu a l’excel·lència els campions d’Europa i del món, i el trofeu Medallistes WSG tots els catalans amb medalles en el mundial, una llarga llista atès el potencial català. Entre els premiats, destaca el CPA Olot, campió d’Europa sènior de grups de xou grans els dos anys, campió del món el 2021, plata en els WSG 2022 i campió d’Europa júnior el 2022. També cal subratllar el CP l’Aldea, campió d’Europa de grups petits el 2021 i també en júnior el mateix any. En hoquei sobre patins, el Lleida Llista va guanyar l’Europe Cup el 2021 i el Parlem Calafell, el 2022.

Al millor esportista
LLORENÇ ÁLVAREZ (2021)
PAU GARCIA (2022)
Patinatge
A la millor esportista
LAURA VICENTE (2021)
AINA FLORENZA (2022)
Hoquei sobre patins
I Premi Ramon Basiana
JORDI BASTÉ (RAC1)
Placa Federació
JOAN FERRAN (TV3)
CP TORDERA (75 anys)
Hoquei sobre patins Menció honorífica
AIDA AUMATELL
Patinatge inclusiu
REUS DEPORTIU
50 anys Reus de les 6 copes Mèrit esportiu de club
PHC SANT CUGAT
Hoquei sobre patins Menció trajectòria
MARIA DÍEZ
Hoquei sobre patins
AITOR EGURROLA
Hoquei sobre patins
CRISTINA BARCELÓ
Hoquei sobre patins
TERESA BERNADAS
Hoquei sobre patins
ÒSCAR VALVERDE
Hoquei sobre patins
DIEGO SALGUERO
Patinatge de velocitat
CARLES ALTIMIRAS
Directiu FCP
TONI GUIU
Directiu FCP
RAFAEL SERRANO
Directiu FCP
MARIA TERESA PEDRO
Directiu FCP
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)