Atletisme

Aarón Las Heras signa un notable 22è lloc en el mundial de cros

El barceloní lidera la selecció espanyola, setena per equips, d’una prova dominada per l’ugandès Jacob Kiplimo

El barceloní Aarón las Heras s’ha estrenat en el mundial de cros que s’ha disputat aquest matí a la població australiana de Bathurst amb una notable 22a posició. En un circuit molt exigent i amb un fort vendaval que perjudicava algunes zones del traçat, el jove deixeble de Domingo López ha sabut dosificar perfectament els seus esforços per completar els 10 km de la prova en 31:08. No gaire lluny de Las Heras també ha completat una gran actuació el gironí Santiago Catrofe (26è amb 31:14), que defensa els colors d’Uruguai. Las Heras ha exercit de líder de l’equip de la federació espanyola que s’ha classificat en una meritòria setena posició. El reusenc Abdessamad Oukhelfen, quart entre els integrants de l’equip estatal, ha ocupat el 42è lloc (32:05).

En la pugna pel títol, l’ugandès Jacob Kiplimo, segon a Aarhus 2019, ha atacat en la cinquena i última volta i ha acabat amb la resistència del seu compatriota Joshua Cheptegei, el defensor del títol i que aquest cop s’ha hagut de conformar amb el tercer lloc del podi. Entremig dels dos corredors ugandesos ha arribat a meta en segona posició l’etíop Berihu Aregawi.

En la prova femenina, la vilafranquina Naima Ait Alibou s’ha classificat en 45è lloc, quarta entre les representants de l’equip espanyol, que s’ha classificat en novena posició. El títol ha estat per a la kenyana Beatrice Chebet (33:46. L’etíop Letsenbet Gidey, la principal favorita, ha patit un defalliment a 50 metres del final i ha acabat sent desqualificada per rebre ajuda de companys de la delegació del seu país per acabar quarta a la meta.

Entre els sub20, el vallenc Aleix Vives ha arribat a meta en la 43a plaça i ha contribuït a la vuitena posició del combinat estatal.

En el relleu mixt, la modalitat que inaugurava el mundial, Adam Maijó ha obert l’actuació de l’equip espanyol, que ha ocupat l’onzena posició (25:14), a dos minuts del vencedor, el conjunt de Kenya. L’ebrenc ha lliurat el testimoni en novè lloc amb un parcial de 5:56.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)