Voleibol

Es disputa el primer campionat de Catalunya de vòlei neu a Boí Taüll

Una setmana més tard del mundial d’esquí de muntanya, l’estació de Boí Taüll (Alta Ribagorça) ha estat l’escenari del I Campionat de Catalunya de vòlei neu –tres jugadors en pista per equip–, organitzat per la federació catalana de voleibol i que s’havia suspès el 2020 per la irrupció de la pandèmia. L’equip format per Anna Atsarà, Camila Figueiredo i Mireia Aymerich, en femení, i Héctor Gallardo, Alfonso Gregori, Federico Corbo i Marc Aromir en masculí, son els primers campions. En el torneig hi han participat un total de 12 equips, 6 per gènere. Després d’una fase de grups en format triangular han tingut lloc les semifinals i les finals.

El creixent interès que està experimentant aquesta disciplina esportiva els darrers anys s’ha materialitzat amb un calendari de competició oficial a nivell europeu, organitzat per la Confederació Europea de Voleibol (CEV) i on participen les principals seleccions del continent. A més, durant la celebració dels Jocs d’Hivern de Pyeongchang 2018 (Corea del Sud) i de Beijing 2022 (Xina), es van fer demostracions de vòlei neu. Les primeres competicions conegudes en la disciplina nevada van realitzar-se a la dècada de 1990 a Àustria i Suïssa, si bé no va ser fins al 2008 quan no va començar a popularitzar-se com a prova esportiva a Wagrain (Àustria). El 2015 la CEV va incorporar el vòlei neu al seu calendari oficial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)