Ciclisme

Rubèn Peris: “El podi es pot decidir en la darrera etapa a Barcelona”

El director de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, considera que en aquesta edició de la cursa, que començarà aquest dilluns a Sant Feliu de Guíxols, “el podi pot quedar obert” per a la darrera etapa a Barcelona, tot i haver-hi tres finals de muntanya, una més del que és tradició.

“Queden els serrells d’última hora, però la participació tornarà a ser de luxe: Primoz Roglic, Richard Carapaz, Remco Evenepoel, Egan Bernal i molts altres que formen part del primer nivell del ciclisme internacional seran a la Volta”, explica Peris en una entrevista amb EFE.

També agafaran la sortida de la cursa catalana el britànic Geraint Thomas, l’espanyol Marc Soler i el colombià Esteban Chaves, entre d’altres notables ciclistes. Preguntat per com aconsegueixen un gran elenc de noms any rere any, el director respon que com a organitzadors treballen “molt el recorregut”, però afegeix que tenen l’avantatge d’estar situats “a l’inici de la temporada i que hi ha una bona puntuació per a la classificació de l’UCI”.

En qualsevol cas, Peris puntualitza que estar situats just a l’inici de la primavera també té els seus perills, que poden arribar “en forma de neu i de mal temps”, com ha passat en edicions anteriors d’aquesta cursa ciclista.

La gran novetat d’aquesta edició 102 de la Volta és que hi haurà una etapa de muntanya més de les habituals que no estarà ubicada al Pirineu català.

Serà la cinquena, que es disputarà a les Terres de l’Ebre, amb sortida a Tortosa i arribada a l’exigent Lo Port. “L’última pujada a Lo Port serà molt dura. Els primers se la jugaran allà”, sentencia Peris.

Pel que fa a aquest enduriment de la prova, també explica que tenien “el compromís d’anar a les Terres de l’Ebre” i no volien “sacrificar les etapes pirinenques”. Així, la segona etapa acabarà a l’estació d’esquí de Vallter 2000 i, la tercera, a la Molina. Però també hi haurà etapes ideals per a les escapades i fins i tot per a les arribades a l’esprint. Encara que cap d’elles tindrà un recorregut totalment pla. Això provoca que hi hagi la il·lusió que es repeteixi una escapada èpica, com la de 133 quilòmetres a la recerca del triomf a la general que es va produir l’any passat entre Sergio Higuita i Richard Carapaz. “Tant de bo hi hagi etapes com la de l’any passat amb el duel d’Higuita i Carapaz”, desitja Peris. I afegeix: “Vam buscar que els set dies siguin equilibrats entre muntanya i pla i que es visitin diferents llocs de Catalunya. Aquest any quedarà per visitar la zona de Lleida. Però, el 2022, allà vam fer dues etapes i mitja”.

L’etapa d’aquest dilluns tornarà a tenir la sortida i l’arribada a Sant Feliu de Guíxols, com en l’edició anterior, amb un terreny on es poden marcar les primeres diferències. “Sant Feliu de Guíxols en particular i la Costa Brava en general és una zona que ha crescut molt al món del ciclisme i el fet que la Volta surti d’allà ho ha intensificat”, considera Peris, que comenta que les retransmissions internacionals provoquen que la gent vulgui pedalar pels mateixos recorreguts que els ciclistes professionals.

Les imatges de la Volta a Catalunya arribaran aquest 2023 a 190 països gràcies a 33 difusors de televisió i digitals i de 4 agències de notícies. A l’escena espanyola, la cursa es podrà seguir per Esport3, Teledeporte i Eurosport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)