El Granollers perd contra l’Ademar (39-37) en un partit molt accidentat

L’equip vallesà perdrà per lesió Adrià Martínez i Antonio García pel transcendental duel de dimarts de la Lliga europea, mentre que el conjunt lleonès serà el rival del Barça en la final de la copa Asobal

El Fraikin BM Granollers ha perdut contra l’Ademar de Lleó (39-37) en la segona semifinal de la copa Asobal i el que és més greu s’emportarà una factura molt cara, en forma de lesions, amb vista al decisiu partit de dimarts contra l’Skanderborg-Aarhus en l’anada dels vuitens de final de la Lliga europea. Ni Antonio Garcia, amb molèsties a l’abductor, ni Adrià Martínez, en el que sembla una lesió al genoll, han pogut acabar el partit. L’Ademar, per tant, serà demà (19 h) el rival del Barça en la pugna pel títol de la copa Asobal.

L’equip vallesà ha començat amb Marc Guàrdia sota els pals i el jove Víctor Romero suplint la baixa del lesionat Joan Amigó i formant tàndem en l’eix de la defensa al costat d’Oriol Rey. Amb un Faruk Yusuf en estat de gràcia (6 gols en 12 minuts), l’equip vallesà ha marcat el ritme en el primer tram de partit contra un rival que no acabava d’ajustar bé la defensa (6-11). En l’intercanvi de gols i amb l’aparició de Jan Gurri el Granollers ha obert l’escletxa fins al 9-15. Manolo Cadenas ha trobat solucions en la defensa i a partir d’aquí l’Ademar ha anat guanyant terreny al conjunt català. Els d’Antonio Rama s’han encallat en atac, han perdut diverses pilotes i els locals ho han aprofitat per segellar un parcial de 9-3 i signar les taules al descans (18-18).

La segona meitat ha començat amb anècdota. Andrés Rosendo, un dels àrbitres, s’ha lesionat el turmell i ha hagut d’abandonar el terreny de joc (33’). El partit s’ha hagut d’aturar uns minuts, el temps que ha necessitat la nova parella arbitral, Luis Ignacio Colmenero i Víctor Rollan, per canviar-se i aparèixer de nou en escena. En aquest punt, les aturades del grec Panagiotis Papantonopoulos havien impulsat la remuntada de l’Ademar, que ja manava per 21-20. La bona defensa sobre Yusuf i els problemes físics d’Antonio García han anat apagant l’esperança vallesana. L’Ademar es trobava molt còmode sobre la pista i ha anat consolidant la seva victòria. Amb 32-26 i a 12 minuts per al desenllaç, Rama ha demanat temps mort per intentar capgirar el rumb del partit. El conjunt català no s’ha donat mai per vençut, però la desgràcia s’ha tornat a topar amb les aspiracions vallesanes quan en un contraatac Adrià Martínez ha topat amb Kim Jin-Young, i s’ha lesionat greument al genoll. Ha necessitat l’ajuda dels seus companys per abandonar el terreny de joc. Tot i la perseverança, el Granollers ja no ha pogut evitar el triomf dels amfitrions.