Tennis

Llarg recorregut WTA a la Bisbal

Tennis. El torneig, referent del circuit gironí femení, estrena al juny categoria 125, la més alta del país

El Solgironès la Bisbal reunirà tennis femení d’alt nivell entre el 5 i l’11 de juny. En creixement des que va arrencar fa set anys, el torneig de la Bisbal d’Empordà fa un pas més i estrenarà la condició de WTA 125, una categoria que el situa al capdavant del país, juntament amb el que es fa a Reus. “Qui ho havia de dir, quan vam organitzar la primera edició”, recordava Xavier Ponsatí, president del CT la Bisbal, durant la presentació –a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona– del circuit gironí, que durà dos tornejos femenins internacionals més, la segona edició de l’ITF Pola Giverola de Tossa de Mar –del 30 d’abril al 7 de maig– i la quarta de l’ITF Platja d’Aro 365 –del 8 al 14 de maig.

A la Bisbal, la setena edició del Solgironès té una dotació econòmica de 115.000 dòlars. L’organització preveu la presència de Marina Bassols i Aliona Bolsova i, com que el torneig coincidirà amb la segona setmana de Roland Garros, poden arribar jugadores des de París. El CT la Bisbal té garantit un llarg recorregut d’un torneig que s’ha anat consolidant. “Acabem de firmar un contracte amb la WTA Tour per tres anys. Tot això és gràcies a les institucions, les federacions catalana i espanyola i els més de 50 patrocinadors que ens ajuden”, va comentar Ponsatí. Com a prèvia, el club farà una jornada de tennis inclusiu i organitzarà el primer torneig en cadira de rodes, dins la lliga Mapfre.

“Dels torneigs internacionals que es fan a l’Estat, la meitat són a Catalunya”, va recordar el president de la federació catalana, Jordi Tamayo. “Esperem que el circuit sigui tot un èxit”, va assenyalar la delegada de la secretaria general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Julià, que va destacar l’aposta per l’esport femení.

EL CIRCUIT

Entre maig i juny, hi haurà el Pola Giverola a Tossa, el Platja d’Aro 365 i el Solgironès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)