Esport i política

POLÍTICA ESPORTIVA

Albert Marco, al Consell Català de l'Esport

És vicepresident de la Federació Catalana de Rugbi i la seva activitat professional i política s'ha centrat al voltant de l'esport

Albert Marco (Tarragona, 1975) substituirà Carles Macian com a director del Consell Català de l'Esport, segons va acordar el govern català dimarts passat. El nou número 2 de l'esport català dependrà directament del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, ja que el CCE és l'òrgan que planifica i executa la política esportiva que decideix la secretaria.

Marco, fins ara vicepresident de la Federació Catalana de Rugbi –una de les que ha estat més a prop d'aconseguir el reconeixement internacional per la seva condició de fundadora de la federació internacional– és llicenciat en educació física per l'INEFC de Barcelona i doctor en economia de l'esport per la Universitat Ramon Llull. Presideix el fòrum d'esports Alumni de la Universitat de Barcelona, és professor de la UB Virtual i ha impartit classes en màsters i seminaris. Ha ocupat càrrecs de responsabilitat en multinacionals del sector esportiu i en centres gestionats per empreses privades i clubs esportius (CN Barcelona, Fitness First i Precor-Amer Sports) i va fundar l'empresa de gestió d'equipaments esportius Illa Activa, de la qual és president i conseller delegat.

Aquest currículum no és la seva única vinculació amb l'esport, ja que el seu oncle és Josep Maldonado, exsecretari general de l'esport (2002/2003) i ara senador i màxim responsable de la sectorial d'esports de CiU. Marco és el coordinador de la sectorial d'activitat física i esport de CDC i ha estat militant de la Joventut Nacionalista de Catalunya, la branca jove de CDC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)