Esport i política

JOCS MEDITERRANIS

Canvi de regles del joc

Tarragona ha de lliurar una síntesi del dossier abans del 13

Sembla poc probable que el CIJM designi la seu el dia 15

Els responsables de la candidatura de Tarragona als Jocs Mediterranis i els membres del Comitè Olímpic Espanyol elaboraran en els pròxims tres dies a Madrid la síntesi del dossier de candidatura que han de lliurar abans del 13 de febrer al Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) si volen aspirar a substituir la defenestrada Vólos sigui pel 2013 o pel 2014. Els tarragonins lluiten ara amb Trípoli (Líbia) i Mersin (Turquia). Les tres ciutats van ser designades divendres a París com a possibles substitutes en la reunió extraordinària de la comissió executiva que va revocar els Jocs concedits a Vólos i Larissa. No sembla segur que el dia 15 el CIJM ja hagi decidit la ciutat triomfadora com es va dir de bon començament. De fet, sembla poc probable que tingui presa la decisió tan aviat tenint en compte que les ciutats tenen marge fins al dia 13 per lliurar tant el dossier de butxaca com les garanties de finançament del projecte. El CIJM ja s'hi ha picat els dits una vegada i n'ha tingut prou.

Tota la nova situació genera una incertesa màxima, perquè el CIJM encara no ha explicat quin serà exactament el sistema de votacions, tot i que ha quedat clar que els vots seran emesos a través del correu electrònic, un sistema gens privat que altera també l'escenari habitual de clandestinitat i promeses tant incomplertes com indemostrables de votacions d'aquest estil. En les assemblees hi ha 24 comitès i també tenen dret a vot els membres dels comitès olímpics dels països mediterranis. Es podria donar el cas, fins i tot, de duplicitat de vots en un mateix país. Tot plegat, fa que, més que mai, calgui tocar absolutament totes les tecles. En aquest sentit, els coneixements sobre el personal del secretari del COE, Victor Sánchez, podrien ser fonamentals.

A banda de perfilar la síntesi del dossier, la comissió també determinarà quina és l'estratègia a seguir per vendre millor el seu producte. Tot plegat, en un marc de serenor, com va recalcar ahir Mario Rigau, el president executiu de la candidatura: «Tenim una enorme tranquil·litat i satisfacció per com han anat les coses.» Rigau té molt clar que Mersin mirarà de convèncer els seus votants apel·lant al fet que Almeria 2005 és massa recent. També explica que Tarragona té un punt favorable per atraure la complicitat dels països europeus en la votació d'ara. I és que si fes els Jocs el 2017 hipotecaria qualsevol candidatura del Vell Continent pel 2021 per la regla no escrita de l'alternança entre sud i nord.

Comunicat dels grecs.

Mentrestant, Vólos i Larissa asseguren en el seu lloc web que no han fet mai res malament i que es reuniran immediatament per determinar quines accions emprenen.


El vot emès per correu electrònic serà de caràcter públic, amb tot el que això comporta

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)