Esport i política

JOCS MEDITERRANIS

ICV de Tarragona no dóna suport als jocs

No defensa la candidatura per al 2014 tot i que ho havia fet per al 2017, i suggereix que els diners financin projectes socials

ICV Tarragona fa una crida a les institucions implicades en la candidatura de la ciutat per als Jocs Mediterranis perquè inverteixin en projectes socials i de lluita contra la crisi les quantitats que pensen destinar en el cas que la ciutat sigui designada com a seu per acollir l'edició del 2014 d'aquest esdeveniment esportiu. Arga Sentís, portaveu de la formació ecosocialista, ha indicat que «seria difícil d'entendre que, en la situació actual, d'extrema necessitat per a molts ciutadans i ciutadanes i de retallades constants en despesa pública i en drets i garanties socials, es trobessin diners, en canvi, per finançar esdeveniments esportius i sumptuaris.»

Iniciativa, que fa temps va donar el seu suport a la candidatura Tarragona 2017, no comparteix en canvi la disposició de l'Ajuntament a organitzar els jocs el 2014. «Cal que ens preguntem si les altres 12 poblacions de la zona que figuren al projecte Tarragona 2017 també estan d'acord en assumir un avançament del calendari en aquestes condicions. D'altra banda, en una ciutat com la nostra, on hi ha tants projectes paralitzats per motius pressupostaris, cal que revisem amb molta cura les nostres prioritats. Podem fer en dos o tres anys totes les obres que calen, quan n'hi ha moltes altres, més urgents, que no sabem quan ni com s'acabaran?»

En tot cas, Sentís remarca que reclamen que aquests diners es destinin a les necessitats més urgents, que tenen a veure amb el foment de l'ocupació, la sortida de la crisi i les prestacions socials. «Tothom pot entendre que aquestes qüestions són més necessàries que uns actes esportius», conclou Sentís.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)