Més esport

ESQUÍ ALPÍ

CAMPIONAT DEL MÓN

Lindsey Vonn és dubte

L'americana decidirà a última hora si participa en el supergegant

A l'estació alemanya de Garmisch-Partenkirchen es va fer ahir la cerimònia inaugural del 41è campionat del món d'esquí alpí, 75 anys després de convertir-se en la primera seu dels Jocs Olímpics d'hivern. El supergegant femení obrirà avui la competició, que tindrà com a principal atractiu el duel entre Maria Riesch i Lindsey Vonn. L'esquiadora nord-americana, actual campiona de la copa del món, es va fer la setmana passada una commoció cerebral lleu en la caiguda que «més por» li ha fet de la seva carrera. Fins a l'últim moment, doncs, no decidirà si participa o no en el supergegant d'avui, en el qual haurà de defensar l'or que va aconseguir a Val-d'Isère el 2009. «Si no puc competir serà horrible, el pitjor escenari possible», va valorar Vonn. Amb el permís de la nord-americana, Riesch, nascuda a Garmisch mateix, espera convertir-se en la reina del mundial. Altres rivals que cal tenir en compte seran la suïssa Lara Gut, la finlandesa Tanja Poutiainen i la sueca Anja Paerson, que disputarà el seu últim mundial.

En la competició masculina, els pronòstics estan més oberts, tot i que Ivica Kostelic és el gran favorit en les disciplines més tècniques. L'esquiador croat és el líder actual de la copa del món i ha aconseguit un únic títol mundial en l'eslàlom de Saint Moritz, el 2003. En la prova reina, el descens, el suís Didier Cuche buscarà el seu primer títol mundial de l'especialitat. Fa deu dies es va convertir, amb 36 anys, en l'esquiador més vell que guanya una prova de la copa del món. A Alemanya, l'equip austríac intentarà rescabalar-se del fracàs en els Jocs de Vancouver, celebrats ara fa un any, en els quals no va guanyar cap medalla.

Ferran Terra, Andrea Jardí i Paul de la Cuesta (d'origen basc però format a la Vall d'Aran) seran els tres representants catalans a la cita. Cap d'ells té possibilitats de classificar-se, però afronten la cita amb il·lusió i com a possibilitat de guanyar experiència.

EL CALENDARI

Supergegant F
8 de febrer
Supergegant M
9 de febrer
Supercombinada F
11 de febrer
Descens M
12 de febrer
Descens F
13 de febrer
Supercombinada M
14 de febrer
Prova per equips (M i F)
16 de febrer
Gegant F
17 de febrer
Gegant M
18 de febrer
Eslàlom F
19 de febrer
Eslàlom M
20 de febrer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)