Esport i política

MÉS ESPORT / JOCS DEL MEDITERRANI

Una derrota agraïda

Tarragona perd la votació i Mersin organitzarà el 2013 els Jocs Mediterranis

L'alcalde i la candidatura admeten que ja els està bé i veuen clars els del 2017

Els turcs ja havien lluitat per aquest certamen i això ha pesat

A més, tenen la seva proposta d'equipaments més avançada

Trípoli, Rijeka i Alexandria són els rivals dels tarragonins

Sergi de los Ríos
ERC
«Sabíem que si renunciàvem als Jocs del 2013, de ben segur no faríem els del 2017. Ara tenim moltes més possibilitats que fa uns mesos. Hem de demostrar respecte, unitat i optimisme»
Alejandro Fernández
PARTIT POPULAR
«Demanem a Ballesteros que se centri en la crisi i l'atenció a les persones»
Mario Rigau
PRESIDENT EXECUTIU
«Hem d'admetre que en certa manera ha estat un alleugeriment. Estem molt tranquils i hem fet un plantejament magnífic. Però hi ha dos factors que han confluït. Per un costat, els Jocs d'Almeria 2005 encara són molt recents. I per altre, que Mersin ja va competir amb Vólos en la primera elecció»
«Els Jocs del 2017 no se'ns poden escapar de cap manera»
Josep Fèlix Ballesteros
ALCALDE DE TARRAGONA
«No és una derrota per a Tarragona. Ens quedem pràcticament sense competidors pel 2017 i estem en una posició immillorable, i la millor notícia era quedar en una bona posició. Felicitem Mersin i Turquia per la victòria»
«Volem organitzar els millors Jocs de la història i seguirem el programa que havíem previst inicialment pel 2017»
Victòria Forns
CIU
«És irresponsable que l'alcalde Ballesteros s'alegri del fracàs del seu propi projecte. És clar que gràcies al seu historial, recordem capital europea i Jocs del 2013, Tarragona no té assegurat res de res»
«Ara toca treballar pel 2017, que és el repte que s'havia marcat la ciutat. La precipitació no jugava al nostre favor. CiU treballarà, però no en clau electoral, sinó en clau Tarragona»

La ciutat turca de Mersin organitzarà del 21 al 30 de juny del 2013 els Jocs Mediterranis, i a Tarragona ja li està bé perquè els membres de la candidatura estan convençuts que, si no hi ha un daltabaix, guanyaran la pròxima votació i obtindran el vistiplau per fer els del 2017 sense tantes urgències i amb més beneficis palpables per a la ciutat. Els turcs, amb una residència universitària acabada i un centre poliesportiu potent, havien batallat amb més vehemència per ser la seu d'aquests jocs d'emergència provocada per la revocació de Vólos, la ciutat grega que se n'havia de fer càrrec en primera instància i que no els va poder assumir. A més, Mersin, amb la llei a la mà, ja havia perdut contra els hel·lens l'anterior votació i aquest fet li conferia un cert avantatge moral que ahir li va permetre derrotar Tarragona i també Trípoli (Líbia) en una votació singular que es va fer a través del correu electrònic i en la qual van participar els 21 comitès olímpics del Mediterrani (tots els que hi ha excepte l'espanyol, el turc i el libi) amb tres vots cadascun i els 15 membres del Comitè Olímpic Internacional amb dret a vot. En total, un cens de 78 vots. El resultat no va transcendir.

Tarragona, per tant, es desempallega de Mersin en la lluita pel 2017 i els seus rivals són Trípoli (Líbia), Alexandria (Egipte) i Rijeka (Croàcia). Les dues primeres queden descartades per les revoltes socials i Rijeka, que ja ha perdut diverses eleccions amb anterioritat, està marcada perquè no s'havia inscrit en la lluita pel 2013. A més, sembla que Zagreb té previst presentar-se a la lluita per ser la seu del 2021.

«Ens quedem pràcticament sense competidors pel 2017», va admetre l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, en la primera compareixença en una sala de la seu de la candidatura atapeïda de periodistes que va quedar petita. De fet, quan Ballesteros va irrompre a la sala, tothom ja sabia que Mersin havia aconseguit els Jocs perquè una agència havia difós la notícia i les xarxes socials s'havien encarregat d'esbombar-la. Va ser una situació esperpèntica perquè des de fora arribaven els missatges de mòbil que anunciaven la guanyadora als periodistes que a dins esperaven la resolució. Els membres de la candidatura tarragonina també n'estaven al cas, però per qüestions formals havien d'esperar la trucada oficial del Comitè Olímpic Espanyol, que abans havia rebut la notificació del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis. Tot seguit, l'alcalde, en un púlpit instal·lat a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, va informar els ciutadans i els va transmetre les bones sensacions per a la pròxima elecció. El calendari que sorgeix de la derrota d'ahir fa que Tarragona s'hagi d'esperar fins al pròxim octubre, quan el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis designarà la ciutat on es faran els Jocs del 2017 en una assemblea general ordinària. Sense votacions per correu electrònic ni subterfugis, els membres dels comitès mediterranis i els del COI escolliran entre les quatre candidates que queden.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)