Més esport

El rei de copes 2009

El Barça va fer història guanyant totes les competicions que va disputar

Copa, lliga i Champions, les dues supercopes i el mundial de clubs

També és l'any del 2 a 6 al Bernabéu i del golàs d'Iniesta que va portar el Barça a la final de Roma

En aquesta última dècada, si hi ha un any de color blaugrana, és sens dubte el 2009. La gesta de l'equip de Guardiola guanyant totes les competicions en què va participar va acaparar el protagonisme esportiu a escala mundial. Va ser un any en què Usain Bolt va deixar per a la història dos rècords d'una altra galàxia en els 100 i els 200 metres. Amb Contador, que va guanyar el Tour, els noms propis en el món del motor van ser Button, Rossi i Loeb. Però el 2009 ha quedat marcat com l'any de les sis copes del Barça, superant aquell equip de la temporada 1951/52 que liderat per Kubala va guanyar la lliga, la copa, i la copa Latina, a més dels trofeus Eva Duarte i Martini & Rossi. La gesta va començar el 13 de maig amb la victòria en la final de la copa 4-1 contra l'Athletic de Bilbao, un partit que també es recorda per la forta i multitudinària xiulada al rei i a l'himne espanyol. El somni del triplet va adquirir format d'eslògan: “Copa, lliga i Champions”, corejava el món culer. I així va ser: tres dies més tard, el Madrid perdia contra el Vila-real i el Barça era proclamat campió de lliga. La lliga del 2 a 6 al Bernabéu. I encara en aquell mes de maig màgic arribaria la Champions que va aconseguir brillantment en la final de Roma el dia 27 vencent el Manchester United 2-0. La Champions de l'èpic golàs d'Iniesta contra el Chelsea en les semifinals. La victòria contra l'Athletic en la supercopa espanyola i contra el Xakhtar en l'europea van caure a l'agost com la fruita madura. I el deliri va arribar el 19 de desembre amb la proclamació com a campió del món de clubs a Abu Dhabi en guanyar l'Estudiantes de La Plata. Sis títols d'un Barça que va fer història el 2009, en què Messi es va consagrar començant-lo el 12 de gener sent segon en el FIFA World Player rere Cristiano Ronaldo i, en canvi, acabant-lo el 21 de desembre guanyant el trofeu en superar el jugador del Madrid aclaparadorament, a més de la Pilota d'Or. A Can Barça també van passar altres coses aquell any, enmig d'històries d'espies i regust preelectoral. Però afortunadament, són les sis copes les que perviuran en la memòria culer i del món del futbol.

L'hoquei reusenc reconquesta Europa

El Reus Deportiu va ser proclamat a Bassano campió d'Europa d'hoquei patins 37 anys després de l'últim cop. Els reusencs van guanyar el Vic en els penals.

L'Espanyol, somni i malson van plegats

L'Espanyol va viure un agost agredolç. El dia 2 va complir un somni amb la inauguració de l'estadi. Sis dies després, els periquitos i el món del futbol es commocionaven per la mort de Dani Jarque.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)