Més esport

Els Paralímpics, amb 40 catalans

Londres 2012. La delegació del Comitè Paralímpic Espanyol és de 127 esportistes i 15 de suport, amb gairebé un terç procedent de l'esport català. Quasi la meitat són nedadors i atletes

Gairebé un terç de la representació que el Comitè Paralímpic Espanyol presentarà en els Jocs de Londres, que es faran entre el 29 d'agost i el 9 de setembre, procedirà de l'esport català. Seran 40 esportistes de 127, als quals se n'afegiran 15 de suport.

La representació més nombrosa és la dels nedadors (10) i atletes (9). També és la que previsiblement pot proporcionar més medalles. Dels triomfadors d'ara fa quatre anys a Pequín la gran majoria repeteixen. És el cas dels atletes Abderrahman Ait (un metall de cada classe l'any 2008), Eva Ngui (dos bronzes) i Xavier Porras (bronze); de Pedro Cordero (bronze en boccia); dels ciclistes Crihstian Venge (or) i Juanjo Méndez (plata i bronze), i dels nedadors Jesús Collado (or), Sarai Gascon (plata) i Dèborah Font (bronze).

La resta de catalans són Abel i Ignasi Ávila, Elena Congost, Rafael Botello, Roger Puigbó, Gerard Descàrrega (atletisme); Verònica Pàmies (boccia); Jaume Riera (bàsquet); Josefa Benítez, Raquel Acinas, Maurice Eckhard (ciclisme); Joussef el Haddaoui i Xavier Muñoz (futbol sala); Carla Casals, Júlia Castelló, Begoña Curero, Omar Font, Albert Gelis, Miquel Luque, Esther Morales (natació); Jacinto Vélez i Francesc Tur (tennis); Jordi Morales (tennis de taula); Miquel Orobitg (tir), i Francesc Llobet (vela).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)