Hoquei sobre herba

Noves sensacions

Hoquei sobre herba. El Júnior encapçala la lliga després de molts anys i diumenge s'hi juga acabar la primera volta primer contra la Real Sociedad

Andrea Puig, la capitana del Júnior, fa vuit temporades que forma part de la primera plantilla del conjunt santcugatenc. Va començar a practicar l'hoquei sobre herba quan tenia vuit anys, encara que en un principi ho alternava amb el tennis. Finalment va abandonar la raqueta i es va decantar pel món de l'estic, l'atreia molt més.

La catalana, durant el temps que fa que defensa els interessos del primer equip del Júnior, ha tastat experiències de pràcticament tots els gustos: ha disputat finals per al títol de lliga i ha viscut temporades de transició, menys agraïdes esportivament. Amb 23 anys té carrera al davant i temps de sobres per saldar comptes pendents. Aquesta temporada ja ha resolt un deute: encapçalar la classificació de la divisió d'honor. “Feia molts anys que l'equip no era líder, jo mai ho havia estat”, explica Puig.

El conjunt vallesà és primer en solitari amb un punt d'avantatge respecte a la Real Sociedad quan falta una jornada per acabar la primera volta. La jornada passada es va quedar sol al capdavant de la taula en aprofitar l'empat de les donostiarres contra el Polo. Precisament diumenge s'enfrontarà amb les basques a les instal·lacions de Bidebieta de Sant Sebastià. El duel servirà per calibrar les possibilitats de les catalanes. Per ara ja han demostrat que no tenen complexos i en la novena jornada van empatar contra el Club de Campo (1-1), l'equip que ha guanyat els quatre últims campionats de lliga.

“Som conscients que és un partit important. Les jugadores de la Real són molt fortes físicament i imprimeixen un ritme de joc elevat durant tot el partit que les rivals no poden seguir”, analitza la capitana. Puig reivindica les possibilitats del seu equip: “Si som primeres és per alguna cosa. També tenim un equip fort físicament, hem treballat molt aquest aspecte.”

El Júnior apunta amunt després de dues temporades de transició arran de canvis a la plantilla per la marxa de jugadores que feia anys que eren a l'equip. En aquest període ha signat resultats discrets i ha hagut de lluitar per la permanència. Però ara mateix és aigua passada. El bloc que dirigeix Joan Vidal està configurat, bàsicament, per esportistes formades en les categories inferiors i enguany ha incorporat tres estrangeres: l'alemanya Jennifer Plass, que ha tornat a Sant Cugat; la portera argentina Carolina Caputo, i l'escocesa Niccola Mollison. A més, ha aconseguit imposar-se a la baixa sensible de Julia Menéndez, excapitana de la selecció espanyola i tretze temporades en el primer equip.

“La clau del nostre èxit és que ens prenem cada partit com una autèntica final, sempre juguem totes al cent per cent”, reconeix Puig, que hi afegeix: “La sort del Júnior és que treballa el planter, és un dels baluards. A més, moltes jugadores fa anys que ens coneixem, som amigues i això es nota al camp.”

El compromís de diumenge és important, però no determinant en un campionat que es resol en el play-off final, que disputen els quatre primers classificats. Aconseguir el bitllet per accedir a la fase decisiva és l'objectiu de les vallesanes. I Puig confia celebrar algun dia un títol de lliga després d'haver-s'hi quedat a les portes i saldar un altre deute.

Frase
Nom
CÀRREC
Frase
Nom
CÀRREC
Feia anys que l'equip no era líder, jo mai ho he estat
Andrea Puig
CAPITANA DEL JÚNIOR
La clau de l'èxit és que ens prenem cada partit com una final, sempre juguem al cent per cent
Frase
Nom
CÀRREC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)