Atletisme

Mullera, segons el pla previst

Mully corre a Caldes amb l'objectiu d'anar a l'estatal el mes que ve

“Hem d'intentar que els nens tinguin il·lusió”, diu

El 2014 és l'any d'Àngel Mullera, que té el podi en els 3.000 obstacles del campionat d'Europa com a principal objectiu després de córrer la final del mundial a l'agost. El cros és la disciplina de la qual va sortir i en què cada any corre proves del circuit gironí. Campió gironí recent, no ha dubtat a córrer el campionat de Catalunya demà a Caldes de Malavella i, alhora, promocionar-lo: va apadrinar-ne la presentació, abans-d'ahir.

‘No news, good news'

“De mica en mica, en tot moment estem mirant a l'europeu, i el primer objectiu és demà: classificar-nos per al d'Espanya d'aquí a un mes. El més important ara és que fem el que toca, una bona base”, afirmava ahir Mully, que acceptava la màxima segons la qual que no hi hagi notícies és una bona notícia; més encara amb el seu passat mediàtic recent: “No estem per fer un podi, perquè hi ha molt nivell, i amb els marroquins és complicat. I no podem arribar ara al 100%, perquè, si no, la temporada se'ns complicaria molt”, afirmava el lloretenc, conscient del camí que vol seguir: “Amb l'Isidro Jiménez sempre tenim molt clar el nostre objectiu i què hem de fer en cada moment per aconseguir-lo.” Pel que fa al cros i a la presència d'atletes de fora, Mullera accepta les normes: “És gent que fa molts anys que competeix. No és un anglès que ve a córrer, sinó marroquins que fa tres temporades que competeixen aquí. I la llei diu que ara ja poden guanyar medalla. La llei és la llei. I jo ja sé com està: per molt que diguem, no la podem canviar.” I afegia: “Tinc ganes de representar Catalunya, que és de les poques vegades que ho pots fer, i no em quedaré a casa. Estaria bé veure més catalans al podi, però és la llei, i hi hem d'anar a representar la demarcació, també, que un cop que es fa aquí després de 40 anys, hem d'estar a Caldes i que la gent, i sobretot la mainada, vegi que els atletes catalans sobrevivim malgrat les adversitats.” A més, Àngel Mullera no es cansa mai de promocionar el cros: “Jo vaig començar amb el cros, era mitja hora en cotxe i això t'animava: cada diumenge poder participar en una cursa i poder competir.” I es reafirma: “Després m'he especialitzat en obstacles, però aquí és on hi ha més gent, i més nens. Hem d'intentar que els nens tinguin il·lusió i estar en aquests campionats i que, si mai arriben a dalt, no s'oblidin de participar-hi per poder fer de mirall als que llavors comencin.”

Projecte MP Run

“És un web per a l'atleta popular. Hi posem coses gratuïtes, com els errors més comuns i les lesions més típiques. I expliquem una mica el nostre mètode.” Mullera i el seu entrenador, un dels millors de l'Estat i responsable de la factoria d'obstaculistes que surten de Lloret, Isidro Jiménez, fa quinze dies que van iniciar un projecte d'entrenaments dirigits als corredors populars. “Oferim plans d'entrenament, molt ben estructurats. La gent està acostumada als de les revistes, que en una plana t'expliquen com fer una marató en tres hores. I nosaltres fem un pla molt ben estructurat, amb coses noves per als atletes populars, com pujades i multisalts que fan agafar força a les cames. No són només les sèries”, explica l'atleta, sempre pendent de l'evolució dels atletes que l'envolten, tinguin el nivell que tinguin: “Tenen quinze setmanes per preparar una bona cursa i assolir les seves marques. Ho fem amb molta il·lusió i moltes ganes. L'Isidro fa 30 anys que està en aquest món i, jo, quasi 20. Crèiem que era un bon projecte per oferir als corredors populars.”

Blanco hi renuncia.
“Amb el fet que atletes estrangers puguin participar en el campionat català i que, fins i tot, puguin guanyar els premis econòmics s'hi pot estar d' acord o no. Però el que no pot ser és que atletes estrangers guanyin medalles en els campionats catalans”, va dir Josep Lluís Blanco en un comunicat, en el qual anunciava que renunciava a la prova de demà argumentant: “Això no ajuda en la formació de l'atletisme català.”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)