Més esport

Adolescent d'or

Shiffrin es converteix, amb 18 anys, en la campiona olímpica d'eslàlom més jove de la història

Les austríaques Schild i Zettel acaben segona i tercera, i Hoefl-Riesch, defensora del títol, només pot ser quarta

Mikaela Shiffrin es va convertir ahir en la campiona olímpica d'eslàlom més jove de la història. L'esquiadora nord-americana només té 18 anys –el 13 de març en farà 19– i pren el rècord a la italiana Paoletta Magoni, que el 1984 es va imposar en l'eslàlom de Sarajevo amb 19. Shiffrin és l'actual campiona mundial i de la copa del món de l'especialitat i, a més de fer la seva estrena en un podi olímpic, ahir també va aconseguir la segona medalla d'or de la delegació nord-americana en esquí alpí després de la victòria de Ted Ligety en el gegant masculí.

Shiffrin va ser la més ràpida en la primera mànega (52.62) i va defensar el lideratge amb el sisè lloc en la segona (51.92) per acabar amb un temps total d'1:44.54. La resta del podi va ser per a les esquiadores austríaques. Marlies Schild es va assegurar la plata amb la millor baixada de la prova en la segona mànega (51.11) i va repetir la mateixa posició que fa quatre anys a Vancouver. Schild, amb 32 anys, podria haver estat la campiona d'eslàlom més gran dels Jocs Olímpics. La seva compatriota Kathrin Zettel va aconseguir, amb el bronze, la seva primera medalla olímpica (1:45.35) després de dues baixades en 54.00 i 51.11.

L'alemanya Maria Hoefl-Riesch, que defensava el títol de Vancouver, va quedar a les portes de la seva tercera medalla a Sotxi –va ser or en la combinada i plata en el supergegant– i es va haver de conformar amb la quarta posició (1:45.73). Encara més lluny del podi va acabar l'eslovena Tina Maze, or en gegant i descens i actual campiona de la copa del món, que ahir només va poder ser vuitena (1:46.25).

La competició d'esquí alpí es clourà avui amb l'eslàlom masculí, que tindrà com a gran favorit Marcel Hirscher, actual campió de la copa del món. L'austríac encara no té cap medalla olímpica en el seu palmarès, i en el gegant només va poder ser quart.

El veterà esquiador croat Ivica Kostelic també serà un dels noms a tenir en compte, malgrat una temporada discreta. També hi participaran els esquiadors catalans Pol Carreras i Àlex Puente.

No he fet una primera baixada gaire bona, però no tenia res a perdre en la segona i ho he donat tot
Marlies Schild
ESQUIADORA AUSTRÍACA
Guanyar un or olímpic era un somni que tenia feia molt de temps. És una sensació indescriptible
Mikaela Shiffrin
ESQUIADORA NORD-AMERICANA
És un dels dies més especials de la meva vida. Una cosa és guanyar i l'altra compartir podi amb dues rivals que eren ídols quan jo era petita
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)