Més esport

ÀNGEL GALLARDO

DISSENYADOR DEL PGA CATALUNYA I VICEPRESIDENT DE L'EUROPEAN TOUR

“Farem la Ryder a Caldes, segur”

Àngel Gallardo és el dissenyador del camp de Caldes juntament amb Neil Coles i la persona clau per portar-hi la Ryder Cup. Ja s'ha provat dos cops sense èxit, però parlant amb ell sembla clar que de la tercera no passa.

Alguna cosa el faria més feliç que organitzar la Ryder Cup a Caldes?
Em sembla que no, perquè aquest camp ja el vaig dissenyar per fer-hi la Ryder Cup. Ja la volíem organitzar el 1997, però hi va haver problemes i es va anar ajornant el projecte. Ara que ja s'ha anunciat, hem de parlar amb les autoritats i anar tots a l'una. Jo treballaré al 200% i faré servir el meu pes dins el circuit europeu. L'anunci potser ha estat una mica precipitat, però com que ja és públic ara hem d'anar a totes. Potser jo ja no hi seré, però segur que portarem la Ryder Cup a Caldes.
Es parla molt dels requisits necessaris per organitzar-la.
Això és feina meva. Ara cal que, en un moment difícil com aquest, anem tots plegats. Jo no vull medalles. Jo el que vull és portar la Ryder Cup aquí.
Molt poques vegades ha sortit de les illes Britàniques.
La història del PGA de Caldes comença per això. El 1982 jo estava al comitè de la Ryder i vaig dir als anglesos que calia sortir de les illes. I em contesten: “Compra una finca i fem-la a Catalunya.” Llavors ja havia aconseguit portar una oficina de la PGA europea, de la qual encara en sóc el president, a Barcelona. Em donen uns diners i començo a buscar finques. Llavors el RACC em diu que hi ha uns terrenys collonuts a Caldes on no els han deixat fer el Circuit de Catalunya. Els vaig a veure amb l'arquitecte. Hi havia el traçat del circuit fet. Observo com és i faig alguns plànols. Això era el 1985, i vam estar lluitant deu anys per fer realitat el camp.
Quines millores caldrien?
Això ara té una importància relativa. El que cal és fer el treball polític, més que tècnic. El propietari del PGA vol la Ryder i les autoritats, també. Doncs endavant.
Sergio García deia dijous que cal molt treball de neteja per adequar espais per al públic.
No cal ni netejar. Hi ha espai per al que sigui. Es pot fer el que es vulgui. El que passa és que els jugadors tenen una perspectiva diferent des de dins del camp. Hi podem posar entre 25.000 i 30.000 persones en grades. Però, en qualsevol cas, aquest no és el problema. Cal que tots plegats fem força. Si hi ha una pinya que m'ajuda i que em diu que endavant, tenim un 85% de possibilitats de rebre la Ryder Cup.
Quin benefici se'n pot treure?
Això pot tenir una repercussió de molts milions i un impacte turístic enorme. Quan es va fer a Irlanda es va convertir en l'esdeveniment més important en la història del golf.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)