Més esport

Tot a punt a Salt per a la copa del món de caiac

Piragüisme. Les proves, en la modalitat d'estil lliure, comencen avui al Parc d'Aigües Braves de la Pilastra

La copa del món de caiac freestyle (estil lliure) arrenca avui al Parc d'Aigües Braves de la Pilastra, entre Salt i Bescanó, amb els entrenaments dels 130 palistes amb 21 passaports diferents que participaran en les diferents categories. La competició s'acabarà dissabte amb les finals. Aquest vespre, a les vuit, es farà la cerimònia inaugural al Teatre de Salt. Pel coneixement de la pista i pel seu mateix nivell esportiu, els palistes del Salt-Ter seran alguns dels que caldrà tenir en compte. N'hi participen set: Otger Solé, Meritxell Solé, Adrià Bosch, Mireia Serres, Pol Triñanes, Núria Fontané i Joaquim Fontané, dels quals els que tenen més possibilitats són Bosch (canoa oberta OC1) i, en K1, els germans Fontané, Joaquim i Núria (júnior). Tots tres seran a les finals que es faran a Millau (Occitània), on es disputa la primera de les tres proves de la copa del món (l'altra es fa a Sort).

El ‘freestyle'

El freestyle (estil lliure) és una modalitat del piragüisme d'aigües braves reconeguda oficialment des de l'any 2006. Es practica tant en instal·lacions artificials com en el medi natural, com ara a la Pilastra. L'objectiu és dur a terme el major nombre de figures –trucs– aprofitant la força de l'aigua generada per un ressalt hidràulic, sigui una onada estacionària o un rull, durant un temps màxim de 45 segons. Es competeix en grups de cinc palistes, que han de superar quatre eliminatòries per accedir a la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)