Més esport

És l'hora dels palistes

Piragüisme. Les eliminatòries de la copa de món comencen avui a la Pilastra després de l'acte inaugural lluït i colorista d'ahir

La copa del món de caiac estil lliure va quedar inaugurada ahir al vespre amb un acte que va omplir el Teatre de Salt i que va servir per reivindicar el paper de l'àrea de la Pilastra i també de Susqueda com a reclams per a la pràctica de l'esport i del turisme esportiu.

Avui al matí hi ha previstos els entrenaments amb els palistes ordenats per països i a la tarda es disputaran les preliminars de K1 masculí, que superaran els vint millors. Per ajudar a difondre al màxim l'esdeveniment, s'ha habilitat un canal de streaming per presenciar les proves i al final del dia es penjaran vídeos amb els moments més destacats a la plataforma Youtube.

La cerimònia va anar precedida d'un castell dels Marrecs com a rebuda als participants. Després, a l'interior del teatre, es van visionar imatges del Salt Caiac Festival –que es fa al mes de setembre– per promocionar aquest esdeveniment també com a suport visual de les possibilitats d'aquest parc d'aigües braves i també de la zona del Pasteral i Susqueda.

Les figures que dibuixen els palistes en la modalitat freestyle van servir d'inspiració per a una coreografia per part dels Marrecs interpretada pel grup l'Espiral.

Intercanvi de papers

L'acte de benvinguda als participants va anar a càrrec de dos palistes, la russa Ekaterina Kulkova i el saltenc –i campió d'Europa– Joaquim Fontané. La particularitat és que Kulkova es va adreçar als assistents en català –va participar en l'últim Salt Caiac Festival i va quedar impressionada per les possibilitats de les comarques gironines– i Fontané ho va fer en anglès.

Ja fora del teatre es va fer una rua amb la participació de tots els palistes, que van disfrutar de l'espectacle dels diables de Pere Botero i de la Banda del Rec. La rua es va acabar al pavelló de gimnàstica, on el col·lectiu d'esportistes van degustar un sopar popular.

EN XIFRES

130
participants
en representació de 21 federacions diferents competiran a Salt
8
categories
diferents es posen en joc en la copa del món. La majoria de finals seran dissabte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)