Més esport

Núria Fontané apunta a l'or

Copa del món d'aigües braves. La júnior del Salt-Ter passa a la final amb la millor puntuació i es jugarà la victòria amb la nord-americana Rowan Stuart

Núria Fontané (Salt-Ter) va accedir a la final del K-1 júnior de la prova de la copa del món d'estil lliure que es disputa a la Pilastra amb la millor puntuació de la seva categoria (812 punts) després de dos exercicis a alt nivell, tot i que la nord-americana Rowan Stuart (652) es va mostrar més competitiva que en la prova disputada a Millau i intentarà lluitar per la victòria. Però si Fontané repeteix puntuació –la d'ahir ja l'hauria situat en segon lloc en la categoria sènior– el triomf no se li hauria d'escapar. No van passar a la final Judith Soler (CK Sort, 7a) ni Mireia Serres (Salt Ter, 9a).

En K-1 júnior masculí tan sols hi haurà un català en semifinals, Ian Salvat, que va entrar pels pèls en una jornada molt disputada (desè amb 717). El cadet Adrià Ovando va ser 12è, molt a prop dels deu primers (686), i Otger Solé, Aran Balagueró i Pol Triñanes van quedar-ne fora. Mana el suec Max Karlsson (1.903).

La nord-americana Emily Jackson va demostrar que és la clara favorita en K-1 sènior. De fet, amb el pitjor dels seus dos exercicis ja s'hauria classificat per a semifinals i amb el millor, el primer, ho hauria fet en sisè lloc. La debutant Meritxell Solé (15a) no va passar el tall.

En C-1 –pala d'un sol full en comptes de dos i piragüista agenollat en lloc d'assegut– Adrià Bosch (Salt Ter) no va poder passar a la final, amb 496 punts. Aquí mana el nord-americà Dane Jackson (1.546). I en la minoritària OC-1 (canoa oberta, amb el forat de desguàs sense tapar i, per tant, molt més pes per mobilitzar) Adrià Bosch va ser el més ben puntuat en la preliminar.

Avui també es resol la modalitat squirt, des de les preliminars fins a les finals (les de la resta de categories són demà). L'squirt es caracteritza perquè el caiac és de dimensions menors i el pes del palista l'enfonsa. La seva figura característica, anomenada mistery, acaba amb el caiac i el palista completament submergits a l'aigua. Els germans Fontané hi participaran amb l'handicap de disputar-la amb un caiac normal en comptes del reduït, fet que està permès pel reglament.

SÒLIDA

La puntuació de la palista saltenca l'hauria situat en segon lloc de la categoria sènior

ELS CATALANS

Ian Salvat (K-1) passa a semifinals i Adrià Bosch (OC-1), a la final directa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)