Atletisme

Adel Mechaal busca la mínima europea a Mataró

Atletisme. La cursa dels 1.500 metres serà la prova estel·lar de la reunió, a menys de quinze dies del campionat d'Espanya, a Alcobendas

En les quatre últimes edicions el míting de Mataró s'ha disputat conjuntament amb el campionat de Catalunya (2010, 2011 i 2013) o amb les proves de selecció preolímpiques de Londres (2012). En aquesta ocasió no hi haurà cap títol en joc, però a menys de quinze dies pel campionat d'Espanya (Alcobendas, 26 i 27 de juliol) la reunió mataronina es presenta com una cita ideal tant per preparar la competició estatal com per aconseguir la mínima de participació per a l'europeu de Zuric (del 12 al 17 d'agost). En aquest sentit, una de les proves estrella seran els 1.500 m (21:15h), amb la presència destacada del català d'Adel Mechaal (AA Palamós) i una llarga llista d'aspirants a guanyar-se la plaça per al campionat d'Europa, com ara el veterà Juan Carlos Higuero, Álvaro Rodríguez, Carlos Alonso, Diego Ruiz, Javier Abad, Víctor Corrales i Alberto Imedio, entre d'altres.

Després d'una magnífica campanya hivernal, amb el subcampionat espanyol i l'estrena en el mundial en pista coberta de Sopot (Polònia), Mechaal pràcticament s'estrena en la campanya estiuenca a la capital maresmenca. A finals de maig va competir en el mundial de relleus en 4x1.500 m a Nassau (Bahames) i posteriorment va fer una estada en altitud a Iframe (Marroc) per preparar a consciència la gran cita del curs, l'europeu de Zuric. Avui el propòsit serà baixar dels 3:38.00. Els participants disposaran d'una llebre que els ha d'aplanar el camí fins a l'objectiu i té fixat un temps de pas en els 1.000 metres entre 2:22 i 2:23.

Participació internacional

De la representació internacional destaca el marroquí Ahmed Mainy en 800 m (1:46.25), l'atleta de la República de Benín Noélie Yarigo (2:01.98) i la fondista dels Emirats Àrabs Bethlem Desalegn, sisena en els 3.000 m del mundial en pista coberta i que a Mataró competirà en els 3.000 m obstacles. En les proves de velocitat s'esperen interessants duels entre dos dels nous valors de l'atletisme català, els internacionals Eduard Viles (CA Igualada) i Sergio Ruiz (JA Sabadell). En l'hectòmetre se les heuran amb el nigerià del Platges de Castelló Patrick Chinedu, que aquest curs acredita idèntic registre que Viles (10.29). En els 100 m femenins, la sitgetana Estela Garcia (València TiM) mirarà d'apropar-se a la mínima europea (11.45), igual que Jackson Quiñónez (Barça), en els 110 m tanques (13.65).

Concursos de luxe

Més enllà de les proves a l'anella, els concursos del míting mataroní també presenten un cartell de luxe. No hi faltaran ni Berta Castells (llançament de martell) ni Debora Calveras (triple salt), dos dels referents de la selecció catalana que dissabte va revalidar per només mig punt de diferència respecte al Madrid el títol estatal de federacions. A Alcorcón, Castells ja va obtenir la mínima de participació per a l'europeu (68,99 m) i Calveras va millorar en 3 centímetres la seva plusmarca catalana (13,78 m). En triple salt, l'atleta blaugrana coincidirà amb tota una institució de l'especialitat la britànica d'origen cubà Yamilé Aldama, que amb gairebé 42 anys encara és capaç de volar gairebé fins als 14 metres (13,85 m). També destaca la presència d'Igor Bítxkov (salt de perxa), Mario Pestano (llançament de disc) i Borja Vivas (pes). La jornada es tancarà amb els campionats de Catalunya de relleus (22:15h). En total, més de quatre hores d'espectacle atlètic de primer nivell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)