Més esport

Adéu a Verbier amb un sac de medalles

Esquí de muntanya. Els catalans tanquen el mundial amb dos bronzes en relleus i un palmarès de deu medalles

El campionat del món d'esquí de muntanya, disputat a l'estació suïssa de Verbier des de divendres passat, es va clausurar ahir amb la prova de relleus, en la qual els equips catalans, que competeixen per la federació espanyola (Fedme), van aconseguir dues medalles de bronze en les categories femenina i júnior. L'equip masculí, amb la quarta posició, va quedar a només un pas del podi. El palmarès final dels esquiadors catalans a Verbier inclou un total de 10 medalles, 4 d'or i 6 de bronze.

L'equip sènior femení, format per Marta Garcia-Farrés, Mireia Miró i Clàudia Galícia, va acabar tercer amb un temps de 33 minuts i 16 segons, a poc més d'un minut de la medalla de plata que va aconseguir l'equip suís de Séverine Pont, Jennifer Fiechter i Maude Mathys (32:14). L'or se'l van penjar les franceses Laetitia Roux, Axelle Mollaret i Marion Maneglia (32:06).

El segon bronze va ser per a l'equip júnior, format per Laura Balet, Pau Coll i Iñigo Martínez (33:26). Itàlia, amb Alba de Silvestro, Andrea Prandi i Davide Magnini, va aconseguir la victòria (30:10) i Suïssa, amb Lena Bonnel, Arthur Blanc i Swann Juillaguet, es va assegurar la plata (31:55).

L'equip sènior masculí va quedar a només una posició del podi. Kilian Jornet, Marc Pinsach, Javier Martín i Oriol Cardona van fer un temps de 36:35. Els italians Michele Boscacci, Matteo Eydallin, Damiano Lenzi i Robert Antonioli van aconseguir la victòria (35:31). El podi el van completar l'equip francès (35:37) –amb William Bon Mardion, Alexis Sevennec, Xavier Gachet i Didier Blanc– i el suís (35:39) –amb Iwan Arndol, Yannick Ecoeur, Martin Anthamatten i Marcel Marti.

Jornet, segon absolut

Kilian Jornet ha acabat el mundial en la segona posició de la combinada, una classificació que s'elabora a partir dels resultats de les curses esprint, individual, vertical i per equips. Els esquiadors han de descartar un dels resultats. Amb dues victòries (vertical i individual) i un setè lloc (equips), el cerdà ha acumulat 236 punts, només quatre menys que l'italià Robert Antonioli. La millor catalana de la classificació combinada femenina, que ha tingut com a líder la francesa Leti Roux, ha estat Marta Riba, que ha acabat sisena.

Els esquiadors catalans tornaran a la competició internacional amb la Marmotta Trophy, que es disputarà entre el 28 de febrer i l'1 de març.

Kilian Jornet
Or
cursa vertical sènior
Or
cursa individual sènior
Marta Garcia-Farrés
Or
esprint promesa
Bronze
cursa vertical promesa
Bronze
cursa individual promesa
Bronze
relleus sènior
Laura Orgué
Or
cursa vertical sènior
Mireia Miró
Bronze
equips sènior
Bronze
relleus sènior
Marta Riba
Bronze
equips sènior
Clàudia Galícia
Bronze
relleus sènior
Oriol Cardona
Bronze
cursa vertical promesa
Laura Balet
Bronze
relleus júnior
Pau Coll
Bronze
relleus júnior
Sènior masculí
1r Itàlia
35:31.185
2n França
a 5.976
3r Suïssa
a 7.940
4t Espanya
a 1:04.079
Sènior femení
1r França
32:06.054
2n Suïssa
a 8.767
3r Espanya
a 1:10.099
Joves
1r Itàlia
30:10.824
2n França
a 1:44.423
3r Espanya
a 3:15.673
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)