Més esport

El plat fort de la Volta Cerdanya Ultrafons

Curses de muntanya. Inici a Alp, aquesta mitjanit, de la Volta Cerdanya d'Ultraresistència (120 km)

El Pavelló d'Esports i Congressos d'Alp era, aquesta passada mitjanit, el punt de sortida de la Volta Cerdanya d'Ultraresistència (VCUR); puntuable per a la Copa Catalana i la Spain Ultra Cup (SUC) i el plat fort d'una Volta Cerdanya Ultrafons que aquest 2015 inclou cinc curses en el seu extens programa d'activitats, dues de les quals ja es van disputar el cap de setmana passat.
La cursa té un recorregut de 120 quilòmetres que els organitzadors canviarien si la previsió de pluja que s'espera anés acompanyada de tempesta elèctrica. Aleshores es faria un recorregut alternatiu de 5 quilòmetres i mig més i 1.000 metres de desnivell acumulat menys (5.824).

La Marató de Cerdanya (42 km), amb sortida de la plaça de l'Ajuntament de la Tor de Querol demà al matí (7.30 h) i la Cursa
Popular de Muntanya Cerdanya (17 km) aquest
matí (9 h) al poliesportiu de Ger completen les competicions que ja van començar amb la mitja marató i la cursa Sumant Capacitats del cap de setmana passat –a Bellver de Cerdanya i Llívia– i que queden complementades per les proves infantils de dimecres i una sèrie d'activitats paral·leles, com ara les presentacions de la
guia Gran Volta a la
Cerdanya
o una marxa nocturna. En la tercera edició de la VCUF, el 2014, es va fer la cursa de 214 quilòmetres, que formarà part del programa de l'edició de l'any que ve perquè es va decidir que fos 
bianual.

Les tres curses d'aquest cap de setmana acaben a Puigcerdà, a la plaça
Santa Maria, i hi participen 700 corredors que, com els organitzadors i els voluntaris, tindran en el temps un factor afegit a l'exigència dels recorreguts. Entre els noms propis hi ha alguns dels corredors de muntanya d'elit més destacats de l'àmbit català i estatal. L'actual campiona de la Copa Catalana d'Ultres, Laia Díez, és la gran favorita per endur-se la victòria femenina en els 120 quilòmetres. En canvi el pronòstic és més obert en homes, entre els quals hi ha Pau Capell –busca recuperar el primer lloc en la general de la Spain Ultra Cup–, Isaac Torija, Genís Zapater i Alfredo Corralero. En la marató destaquen Pedro Bianco, Gerard Morales, Emma Roca, Xari Adrián, Anna Macià i Fernanda Maciel.

L'Emmona, al Ripollès amb una Gran Ultra

Sant Joan de les Abadesses és el centre neuràlgic de l'Emmona, que en l'edició d'aquest 2015 estrena el recorregut Gran Ultra: 171,63 quilòmetres, 12.060 metres de desnivell positiu i 24.120 metres de desnivell acumulat amb pas per 22 cims per sobre els 2.000 metres sobre el nivell del mar. La cursa va començar ahir al vespre (19 h) i aquesta matinada (6 h) es donava el tret de sortida a la Ultratrail, amb 122,57 quilòmetres, 9.139 metres positius i 18.278 d'acumulats amb pas per una dotzena de cims. La Trail amb 66,49 km, 5.100 metres positius i 9.863 d'acumulats amb sortida a les set completa un programa amb 700 participants i la intenció de fer els recorreguts originals tot i que l'organització en té uns altres de seguretat preparats per activar-los en cas d'emergència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)