Ciclisme

Hermida, davant el repte d'accedir a Rio

BTT. El ciclista de la Cerdanya buscarà en el mundial de Vallnord la classificació per als que serien els seus cinquens i últims Jocs Olímpics

Malgrat els resultats discrets d'aquesta temporada a causa d'uns problemes físics que han minvat el seu rendiment, Josep Antoni Hermida confia que podrà fer un bon resultat en el mundial de BTT, que comença avui a Andorra, i que es classificarà per als que creu que seran els seus “últims Jocs Olímpics.” El ciclista de Puigcerdà, de 37 anys i medalla de plata en els Jocs d'Atenes 2004, va confessar que ja es troba millor –va ser setè en l'última prova de la copa del món, disputada a final d'agost– i que pot fer un “bon resultat en el mundial.” “Rio 2016 serien els meus cinquens Jocs, i pensar en uns sisens seria pensar massa. Si em classifico, estaré davant els meus últims Jocs”, assegura. Hermida acredita un or (2010) i dos bronzes (2013 i 2005) en la prova de camp a través del campionat del món, competició que encara es veu capaç de disputar un parell de cops més després del mundial d'Andorra, on hi haurà un total de nou corredors catalans.

La prova masculina camp a través es farà dissabte (14.30 h) al Bike Park de Vallnord, a la Massana. Entre els principals favorits hi haurà l'etern corredor francès Julien Absalon, dos cops campió olímpic i cinc cops campió mundial, i el suís Nino Schurter. Aquesta disciplina també tindrà com a representants catalans els júniors Josep Duran i Marga Duran.

El mundial d'Andorra també inclourà l'especialitat de descens, en què Bernat Guàrdia, subcampió d'Espanya, liderarà la representació catalana. La seva prova, en què també participarà Guillem Jorba, es disputarà diumenge (14 h), últim dia del mundial. La categoria júnior tindrà quatre catalans en competició: Àlex Marín, Isaac Perich, Carlos Langelaan i Carla Adalid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)