Ciclisme

Hermida comença amb un títol català

Ciclisme. El cerdà, proclamat campió de Catalunya de ciclocròs a Manlleu en l'inici de la seva pretemporada

“La veritat és que em vaig trobar molt bé en els entrenaments dels últims dies i vaig decidir acostar-me a Manlleu per competir amb la finalitat d'anar agafant rodatge amb vista als objectius d'aquest hivern”, va dir Josep Antoni Hermida després de ser proclamat campió de Catalunya de ciclocròs en la seva primera cursa de la temporada. Hermida és doble campió estatal de l'especialitat i va guanyar la cursa disputada al Parc Arboretum de Manlleu després d'un aferrissat duel amb Hugo Drechou (Calvisson VTT), resolt per al cerdà amb 15 segons de marge. “Hem anat quatre junts fins als últims minuts de cursa i hi havia l'Hugo Drechou, que ja ha estat top 10 de la copa del món de BTT aquest any. Quan faltaven tres voltes he decidit atacar i l'he pogut treure de punt en una de les zones i he aconseguit uns segons que m'han permès guanyar”, va dir.

Els campions, en la resta de categories, van ser: Sandra Santanyes (MMR) en categoria femenina, Narcís Lopes (CC Banyoles) en sub-23, Pol Hernández (Bicis Esteve) i Magda Duran (Tomàs Bellès) en júniors, Dídac Carvacho (Bike Area Llagostera) i Ainhoa Aguilar (Tot Vici en Bici) en cadets, Pau Egeda (Tomàs Bellès) en màster 30, Lluís Serra (Xtremebike) en 40, Emilio Vivian (CC Sant Boi) en 50 i Joan Carbones (Nineta) en 60.

“Han estat bones després de l'aturada d'entrenaments. M'he sentit còmode i àgil i és un bon primer pas de cara a la preparació dels estatals de Torrelavega”, va afegir Josep Antoni Hermida sobre les seves sensacions. La copa catalana de ciclocròs, el 3 de gener a Vic, serà la seva següent cursa.

Jofre Cullell, a la copa del món

El corredor del Megamo no va ser a Manlleu perquè corria la copa del món de ciclocròs que es va disputar a Namur (Bèlgica). Cullell, descartat en la lluita de la copa estatal júnior que es disputen el gallec Iván Feijoo i el basc Jokin Alberdi, va ser 33è, i en la general és 38è i el segon millor dels estatals.