Ciclisme

Presentat el calendari de marxes cicloturistes

Ciclisme. Catorze competicions hi haurà a les comarques gironines fins a l'1 de novembre, amb l'aparició de dues noves proves i la segona edició de tres de les que es van estrenar l'any passat

La delegació a Girona de la Federació Catalana de Ciclisme va fer públic el calendari de marxes cicloturistes per a aquest any, amb catorze competicions, la primera de les quals serà la de l'estada que es fa l'últim cap de setmana de febrer a Lloret de Mar i la darrera, la segona edició de la Gerunda Road. La gironina, l'1 de novembre, ja va allargar la temporada el 2015 amb 569 participants i la presència dels ciclistes emergents de referència –Fran Zurita, Guillem Cassú o Adrià Moreno– i David de la Cruz (Etixx) com a cap de cartell.

La recuperació econòmica respecte als anys més durs de la crisi, que va arribar a fer desaparèixer també proves d'aquest calendari cicloturista, es reflecteix amb l'aparició de noves marxes i, sobretot, amb la segona edició de les que es van estrenar l'any passat, com les de Palamós, Calonge o Girona per partida doble (Gran Fondo i Gerunda). La de Blanes al mes d'abril o la d'Alp al setembre són les que s'estrenen en el calendari, en el qual torna, també, la de Les Goges a Banyoles (serà la vuitena edició, després d'un petit parèntesi). També es tornaran a fer marxes de referència els darrers anys com la dotzena marxa cicloturista Terra de l'Aigua, a Sant Celoni el 15 de maig, o la 4 Cims a Bagà el 3 de juliol, amb la majoria de recorreguts a les comarques gironines. Amer d'aquí a un mes, amb final a Sant Martí Sacalm, és el marc de la primera prova cicloturista entesa com a marxa d'un dia, l'estrella de la qual tornarà a ser la marxa cicloturista Terra de Remences, la més nombrosa del país.

23a Estada de Cicloturisme Català
Lloret de Mar
26-28 de febrer
6a marxa cicloturista Amer - Sant Martí Sacalm
Amer
13 de març
1a marxa cicloturista Cuando Yo Corría
Blanes
3 d'abril
8a marxa cicloturista Les Goges
Banyoles
17 d'abril
19a marxa cicloturista Terra de Remences
Sant Esteve d'en Bas
8 de maig
2a marxa Palamós-Costa Brava
Palamós
21 de maig
29a marxa cicloturista de Bombers
Girona
24-27 de maig
2a marxa cicloturista Costa Brava
Calonge
5 de juny
2a marxa cicloturista Girona Gran Fondo
Girona
11 de juny
37a marxa cicloturista Ruta de les Tres Nacions
Puigcerdà
19 de juny
36a marxa cicloturista Terra de Comtes
Ripoll
10 de juliol
1a marxa cicloturista La Cerdanya Cycle Tour
Alp
4 de setembre
7a marxa cicloturista 100% Tondo
Sant Joan les Fonts
25 de setembre
2a marxa cicloturista Gerunda Road
Girona
1 de novembre

Nou carnet Amic de Remences

El Club Ciclista Bas ha modificat aquest any el sistema d'inscripció de la marxa cicloturista Terra de Remences, les inscripcions de la qual s'esgotaven en poques hores tot i oferir 3.000 dorsals. El 2015 ja va canviar l'horari d'obertura de la mitjanit al migdia. I aquest any ha volgut prioritzar els ciclistes que ja han participat en anteriors edicions mitjançant el carnet Amic de Remences. Els que tenen el carnet disposen de quinze dies i 1.500 places per inscriure's, des del dia 1. Diumenge a la mitjanit es tancarà aquesta primera fase (ara amb uns 500 inscrits) i el dia 15 al migdia s'obriran la resta de places. El carnet costa 5 euros i, com l'any passat, el preu del dorsal varia si s'agafa el mallot commemoratiu.

Carretera i BTT, aquest diumenge

El campionat social d'hivern de carretera i l'Open BMW de BTT coincidiran per primer cop en aquest inici de temporada, diumenge. Són les dues competicions que es disputen ara mateix a les comarques gironines, i aquest cap de setmana passat es va fer la social de Bescanó, la segona del calendari de carretera i posterior a la cursa del Pa de Palafrugell, del 30 de gener. Bescanó serà el marc diumenge de la segona prova de l'Open de BTT, que va començar a Sils el dia 31 i que es completarà a Santa Coloma de Farners i Roses els dies 21 i 28 de febrer. Banyoles aquest diumenge i Vilajuïga el dia 21 completaran el calendari de carretera. El campionat social de Peratallada, amb tres proves, arrenca el dia 17.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)