Ciclisme

Hermida acaba sisè en la Sunshine Cup

Ciclisme. El cerdà va disputar la primera competició del 2016 a Xipre, amb quatre etapes i els millors del món

La dinovena temporada professional de Josep Antoni Hermida ja està en dansa. El cerdà del Multivan Merida va acabar ahir la Cyprus Sunshine Cup, de quatre etapes, la primera de les quals va ser una contrarellotge individual en què va ser 38è. En les dues següents etapes en línia es va estabilitzar en el novè lloc en la general i, ahir, en la quarta i última, que es disputava en el format olímpic, va acabar onzè i va pujar fins al sisè lloc en la general. El suís Fabian Giger (Kross Racing Team) va ser el vencedor final i Josep Antoni Hermida va acabar a poc menys de cinc minuts.

“Era un test que amb prou feines durava deu minuts, molt explosiu amb una pujada d'uns sis minuts al vint per cent i després una baixada directament a meta. Tot i haver treballat l'explosivitat aquest any, només vaig poder ser el trenta-vuitè. Els temps estaven molt ajustats i tampoc va ser una dada significativa”, recordava ahir Hermida en referència a una etapa inaugural que, el mateix dijous, ell mateix va qualificar com el despertar de l'hivernatge. I seguia amb el relat de la cursa a Xipre: “En la segona i tercera etapes he arribat amb el grup que disputava el triomf. En l'última jornada [ahir], una enganxada en el pilot en la volta d'inici m'ha deixat una mica tallat, però he pogut anar remuntant posicions.”

“Aquest hivern hem canviat certs detalls de l'entrenament, hem fet menys sessions de llarga distància i més hores de gimnàs. I sembla que les meves sortides han millorat. Un sisè lloc aquí és per estar content”, va afegir-hi, com a conclusió de la seva primera competició d'un any que està marcat per la cita olímpica a l'estiu, en la qual el cerdà podria participar per cinquè cop. Josep Antoni Hermida valora també que aquest sisè lloc ha estat en una cursa en la qual hi havia la majoria de corredors internacionals que també tenen en els Jocs de Rio el focus de l'any.

BANYOLES

La següent cursa d'Hermida serà la Copa Catalana Internacional, el proper 13 de març
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)