Més esport

La neu, protagonista de la primera Cerdanya Skyline

Curses de muntanya. Mig miler de participants en la cita, marcada per la nevada de dimecres i la de darrera hora, que només permet fer els 20 km

Ho va ser la Cursa de Muntanya de Girona, amb un gran diluvi que feia arribar l'aigua fins als genolls dels corredors en alguna part del recorregut. I la de Rocacorba, nocturna i amb les begudes dels avituallaments granissades per les baixes temperatures. La Cerdanya Skyline es va afegir ahir a la nòmina de curses de Klassmark que els participants de la primera edició no oblidaran mai. El gruix de la nevada de dimecres, la més important de la temporada al Pirineu oriental català, ja va advertir els participants i l'organització, que va fer mans i mànigues perquè els camins estiguessin practicables. La precipitació de darrera hora va obligar a unificar els recorreguts per evitar els riscos que suposava arribar a les cotes altes de la comarca fronterera en el recorregut de 30 quilòmetres (per sobre els 2.000 metres) i el mig miler de corredors van fer el recorregut de 20 quilòmetres, amb 1.000 metres de desnivell positiu acumulat –el de 30 en tenia 1.700–. “La neu acumulada i la boira de primera hora no ens haurien permès fer un hipotètic rescat”, va dir la direcció de cursa.

La traça

Vilallobent, al terme municipal de Puigcerdà, era el punt de sortida i arribada de la cursa. Els camins i corriols de Queixans i Urtx conduïen els corredors fins a cotes màximes de 1.700 metres, amb neu i una traça que de tan trepitjada es va acabar convertint en fang i va fer que la dificultat tècnica fos encara més elevada.

“Ens ho hem passat molt bé amb la neu”, va dir Josep Roset (Desmuntamarges Navàs) a l'arribada, després d'estrenar el palmarès de la Cerdanya Skyline. El corredor sub-23 va liderar la prova amb Pere Aurell (Tuga) i Ignasi Riuró (Diedre), segon i tercer. Els tres es van anar atacant i no va ser fins a l'últim avituallament que Aurell i Riuró van fer una breu aturada i Roset ho va aprofitar per atacar i, en l'últim descens, sentenciar la prova. 1h49:42 va fer el navassenc, dos minuts menys que Aurell. Riuró va entrar 14 segons després i Òscar Carrasco (Matxacuca) va ser quart, a tres minuts i mig del podi. Acabada la temporada de cros, Sheila Avilés (Matxacuca) i Anna Comet (Dynafit UE Vic) es van disputar el triomf en un frec a frec en l'última baixada, resolta per quatre segons a favor d'Avilés. “El descens cap a Vilallobent ha estat un teva-meva amb l'Anna”, va dir, després de ser primera en solitari la major part del recorregut i completar-lo en 2h08:09. Júlia Font (Sport HG), sub-23 com la vencedora, va ser tercera, a tres minuts.