Rugbi

SERGI AUBANELL

“A França el rugbi s'ha tornat més conservador”

Que sigui l'únic jugador català que regularment competeix amb la selecció espanyola, vol dir que el nivell d'aquest esport ha baixat a casa nostra?
No ho crec. Passen altres coses. El seleccionador aposta per jugadors professionals, gairebé tots juguem en les grans lligues franceses per una raó física. Ens enfrontem amb equips com Rússia, molt poderosos, i potser els jugadors de la Santboiana encara han de millorar en aquest aspecte. Però pel que sé, a Catalunya hi ha cada vegada més clubs i més jugadors i això vol dir que a la llarga el nivell també pujarà.
Fa quatre temporades que és a l'Aurillac de la Pro 2 com a professional. Va ser un encert quedar-se a França?
Vaig anar primer a Clermont a l'aventura, jugava amb el filial. Però l'oferta de l'Aurillac era bona i aquesta temporada tenim una oportunitat única, pujar al Top 14. Anem tercers i tot es decidirà en un ‘play-off'. A més, estic jugant en les dues posicions que més m'agraden,
d'arrière i d'ala. De moment, no em puc queixar.
A França sembla que viuen una crisi existencial perquè s'ha deixat enrere el llegendari rugbi xampany. És real, aquesta crisi?
En el Top 14 la crisi de joc és real perquè l'arribada massiva d'estrangers i els grans pressupostos fa que tots els equips siguin més conservadors a l'hora de jugar, hi ha molts interessos en joc. Però a la Pro 2 el joc és diferent, molt més vistós. Tampoc hi ha tants estrangers. El bon rugbi es juga en aquesta categoria.
Fa plans per tornar a casa?
No ho sé, ara estic dedicat a la meva carrera com a jugador. Ho trobo a faltar, això sí. Vaig fer INEFC a Barcelona, però després del rugbi no sé què faré.
Va començar a jugar rugbi per tradició familiar?
Sóc de Barcelona, però el meu pare jugava a la Santboiana i allà és on vaig aprendre a jugar. Quan puc encara vaig a veure algun partit. Fan molt bona feina.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)