Natació

esports

natació sincronitzada

Dues medalles de bronze per al rejovenit conjunt estatal

Natació sincronitzada. Les nedadores de l'equip lliure i el duet mixt, amb Pau Ribes i Berta Ferreras en la rutina tècnica, pugen al podi en l'última jornada d'aquesta modalitat en l'europeu

La renovada selecció espanyola de natació sincronitzada va tancar l'última jornada al Centre Aquàtic de Londres amb dues medalles de bronze, en la final d'equips lliure i en la rutina tècnica del duet mixt. Tot i l'absència de Rússia, el tercer lloc de l'equip estatal s'ha de valorar tenint en compte el rejoveniment de la selecció, en què hi ha les catalanes Cristina Salvador (1991), Helena Jaumà (1997), Meritxell Mas (1994), Cecília Jiménez (1995) i Paula Ramírez (1996). La rutina plena de ritme, de propostes aèries, de molts moviments de cames, braços rodons, interminables files i excel·lents combinacions de quatre els va valer una puntuació de 89,6667 punts. El títol va ser per a Ucraïna (94,000), seguida d'Itàlia (91,233).

La connexió maresmenca entre Pau Ribes (CN Granollers) i Berta Ferreras (Kallípolis) va tornar a funcionar a la capital britànica. El nedador dosriuenc i la mataronina van segellar la seva participació en l'europeu amb una segona medalla de bronze en la final de rutina tècnica. Si dimecres Ribes va confessar que havia complert “un somni” amb la medalla de rutina lliure, ahir va valorar la fita tenint en compte les circumstàncies amb què van arribar al campionat. “Per a nosaltres era molt difícil perquè només hem disposat d'un mes per preparar la competició. Hem acabat l'europeu molt satisfets i amb molt bones sensacions”, va assegurar el pioner de la natació sincronitzada estatal, acostumat a nedar contra corrent. Després de l'experiència en el mundial de Kazan, amb un cinquè lloc amb la veterana Gemma Mengual com a parella de ball, Ribes es va estrenar amb la jove Berta Ferreras, de 18 anys, el desembre passat, amb una medalla de bronze en la FINA World Trophy de Shaoxing (Xina). La nedadora del Kallípolis estava avalada pels seus grans resultats en els Jocs Europeus de Bakú, en què va obtenir el segon lloc en el solo. A Londres, la parella maresmenca va sumar 82,0645 punts i es va classificar al darrere del duet de Rússia, format per Aleksandr Maltsev i Mikhaela Kalancha (89,0902), i el d'Itàlia, amb Manila Flamini i Giorgio Minisini (86,1772).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)