Natació

La Fosca, punt de sortida de l'oceà

Natació. Palamós acull diumenge la primera cita de l'Oceanman, el circuit internacional d'aigües obertes

La Fosca serà l'escenari aquest diumenge de la cita inaugural de l'Oceanman, el circuit internacional de natació en aigües obertes, amb la presència de gairebé mig miler de nedadors de tots els nivells. Des de l'aficionat fins al professional –l'any passat el triomf va ser per a Héctor Ruiz, aleshores doble campió estatal de l'especialitat–. Amb les inscripcions obertes fins a aquesta mitjanit, la de Palamós és l'única prova que es disputarà a Catalunya i ofereix tres distàncies: 9,5 km (Oceanman), 4,5 km (Half Oceanman) i una de popular i no competitiva d'1,5 km dissenyada a mode d'iniciació.

Els organitzadors del circuit valoren de manera molt positiva l'entorn natural d'una de les platges més emblemàtiques de la Costa Brava, amb les illes Formigues a menys d'un quilòmetre. Després de l'empordanesa, el llac d'Orta (25 juny), als Alps; Cozumel, al continent americà (21 agost); l'illa de Tabarca (11 setembre, a Alacant), en una reserva marina natural, i Benidorm (16 octubre), en la final del campionat –hi accedeixen els nedadors que hagin acabat entre els deu primers en alguna de les proves anteriors– amb la tradicional travessa a l'illa completen el calendari del circuit. En la seva primera edició, el 2015, va comptar en cadascuna de les proves amb més de 2.000 persones de 20 països entre nedadors, els seus acompanyants i els membres de l'organització.

Héctor Ruiz va guanyar l'any passat a la Fosca amb només un segon de marge respecte a Pol Gil. L'italià Federico Tamborrino, posterior vencedor del circuit, va ser el tercer classificat, a només 2 segons de Ruiz. Núria Ciuró (CN Sant Andreu) va ser la vencedora en noies i novena en la general del recorregut de 9.500 m. La prova, que també es va fer el mes de maig, va comptar amb mig miler de nedadors de 17 països.

3
distàncies
ofereix la prova de Palamós, l'única del circuit a Catalunya: 9,5km, 4,5 km i 1,5 km.