Natació

Mireia Belmonte obté amb desgast la segona plata

Natació. La badalonina fa la millor marca de la temporada en els 1.500 lliure, però es queda fora de la final dels 200 papallona, on sí que hi serà Judit Ignacio

Igual que fa dos anys, la badalonina Mireia Belmonte suma ja en l'europeu dues medalles de plata, quan falta una jornada per a l'acabament del campionat, disputat aquests dies a Londres. La segona –la primera la va assolir dijous en el 4×200– va caure ahir en la final dels 1.500 lliure, una prova no olímpica, en què es va imposar l'hongaresa Boglarka Kapas.

Belmonte, que mai no va tenir possibilitats de guanyar l'or, va rebaixar 14 segons el temps de la prova preliminar del dia anterior i va aconseguir la seva millor marca de la temporada (16:00.20), a tres segons del seu millor registre. La gallega Maria Vilas, segona fins al pas dels 1.300, es va emportar el bronze amb millor marca personal, a un segon de la catalana, que de cara als Jocs de Rio té la mínima per als 200 i 400 estils, 200 papallona, i 400 i 800 lliure. Avui tornarà a lluitar per les medalles en els 400 lliure en la darrera jornada del campionat.

Pel que fa als 200 lliure, la mallorquina Melanie Costa no va tenir possibilitats en la lluita per les medalles (va quedar a 1.17 del bronze), però amb 1:58.08 va obtenir la quarta plaça. La vuitena va ser la madrilenya del CN Terrassa Patricia Castro, en una prova en què es va imposar per quarta vegada consecutiva la italiana Federica Pellegrini.

Vall, fora dels 50 braça

Qui no serà en la final dels 50 braça és Jessica Vall (CN Sant Andreu). Després de la brillant plata de divendres en els 200, ahir al matí no va passar de la preliminar, en què va ser cinquena de la seva sèrie.

Marc Sánchez (CN Sabadell) i Albert Puig (CN Terrassa) tampoc van arribar a la final del 4×200 lliure, juntament amb Víctor Martín i Eduardo Solaeche. Van ser setens de la seva sèrie en una prova en què es va imposar en la final l'equip holandès.

Respecte a la resta de finals masculines, l'hongarès Laszlo Cseh va avantatjar de gairebé un segon els seus perseguidors en els 100 papallona, mentre en els 200 esquena el polonès Radoslaw Kawecki va mostrar la seva autoritat amb un or gairebé indiscutible. En els 50 braça els britànics Adam Peaty i Ross Murdoch van fer doblet, amb l'or i el bronze.

.

Ignacio, a una dècima de la mínima

En els 200 papallona, Judit Ignacio (CN Sabadell) es va quedar a una dècima de la mínima per als Jocs Olímpics de Rio (2:08.66). La barcelonina, tercera en la preliminar del matí i amb el setè millor temps de totes les nadadores, va sortir a totes, encapçalant la cursa en els primers 50. En el pas pels 100 i els 150 ja es va quedar en la segona plaça (1:01.07 i 1:34:08, respectivament), la seva posició final en la prova.

En canvi, Mireia Belmonte, que va guanyar la seva sèrie matinal, va anar a remolc tota la prova, acusant, i molt, els 1.500 lliure. A la meitat de la cursa era la darrera a fer el viratge i al final no va haver-hi remuntada: va quedar fora de la final i sense possibilitat de revalidar el títol. En la final (avui, 16.25 h) sí que hi serà Judit lgnacio, que tindrà la darrera oportunitat per aconseguir el bitllet per a la cita olímpica del Brasil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)