Natació

Ignacio s'afegeix a Rio

La nedadora del CN Sabadell va registrar la mínima per als Jocs en els 200 papallona i es va penjar el bronze

La badalonina va ser tercera en els 400 lliure i tanca el campionat londinenc amb tres medalles

La vallesana Judith Ignacio (CN Sabadell) va agafar l'últim tren amb destinació a Rio de Janeiro, amb bronze inclòs, en la jornada de clausura del campionat d'Europa de Londres, en què la badalonina Mireia Belmonte va ampliar el seu botí amb la medalla de bronze en els 400 lliure. La cita ha servit per augmentar fins a cinc la llista de catalans per als Jocs Olímpics, que es podrien convertir en set i igualar la representació de Londres de fa quatre anys si a l'osonenca Marta González (Sant Andreu) i a l'egarenc Albert Puig (CN Terrassa) se'ls convoqués per al relleu del 4x100 lliure i el 4x200 lliure, respectivament, en la convocatòria que la federació espanyola ha de comunicar a partir del 31 de maig.

Ignacio va posar fi ahir
a dos mesos de nervis i incertesa després que se li escapés el passaport dels 200 papallona en l'Open Primavera per ben poc. En les semifinals de dissabte havia flirtejat amb la mínima i ahir va rubricar la feina en la final, en què va acabar
en tercera posició amb un temps de 2:07.52 i va rebaixar en més d'un segon la marca exigida per la RFEN (2:08.66). La vallesana va estar al capdavant de la cursa en tot moment i va enfilar els últims 50 metres en primera posició, però al final va cedir a l'acceleració de l'alemanya Franziska Hentke i l'hongaresa Liliana Szilagyi. El bronze permet a la vallesana, que marxa de Londres havent batut el seu rècord estatal dels 100 papallona, continuar entre l'elit continental de la modalitat, ja que el 2014, a Berlín, va guanyar la plata.

Triplet de Belmonte

La badalonina va tancar
la participació en l'europeu de Londres penjant-se la tercera medalla de bronze en els 400 lliure, l'última prova individual de la competició. Va completar la distància amb un temps de 4:06.89, al darrere de l'hongaresa Blogarka Kapas (4:03.47) i la britànica Jazmin Carlin (4:04.85). Belmonte repeteix el bronze de Berlín, amb un registre lleugerament superior, en una actuació condicionada per la preparació per a la cita olímpica. Anteriorment s'havia penjat la plata en els 1.500 lliure i el 4x200 lliure. L'actuació catalana a Londres es completa amb la medalla d'Ignacio i la plata de Jessica Vall en els 200 braça.

Ahir també es va confirmar que el relleu de la federació espanyola del 4x100 estils es manté dins de la repesca olímpica amb la marca del mundial de Kazan (4:03.91) després que ahir cap dels països sense bitllet superés el temps.

A l'illenc del Sabadell Marc Sánchez se li van esvair les possibilitats de ser a Rio amb bitllet individual en els 400 estils.

Jessica Vall

A Rio, i als 27 anys, s'estrenarà en els 100 i 200 braça.

Judith Ignacio

Seran els segons Jocs i participarà en els 200 papallona.

Marta González

Ha d'esperar la llista oficial dels relleus,
a finals de maig.

Albert Puig

També espera llista oficial, però està ben situat per al 4x200 lliure.

Mireia Belmonte

Tercers Jocs: 400 i 800 lliure, 200 papallona, 200 i 400 estils.

África Zamorano

Amb 18 anys, serà la més jove i disputarà els 200 esquena.

Antonio Arroyo

A Londres ha sorprès embutxacant-se el bitllet per als 1.500 lliure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)