Natació

La iniciativa és femenina

La nedadora Jessica Vall (Sant Andreu) va rebre la medalla extraordinària al mèrit esportiu de la Federació Catalana de Natació, en una cita que va tornar a evidenciar el bon estat de forma de les noies en el món aquàtic

Vint-i-quatre hores després de tornar del campionat d'Europa de Londres, on s'ha proclamat subcampiona continental dels 200 metres braça, amb rècord espanyol inclòs, i abans d'afrontar la recta final de la preparació per a l'estrena als Jocs Olímpics de Londres, la barcelonina Jessica Vall (CN Sant Andreu) va ser una de les principals protagonistes de la XV Diada de la Natació de la Federació Catalana de Natació a El Born Centre Cultural, on va rebre la medalla extraordinària al mèrit esportiu per la seva brillant carrera esportiva, com a referent esportiu i humà, i per la medalla de bronze en els 200 metres braça del mundial de Kazan, el juliol del 2015. També va rebre una menció especial per les medalles de plata i de bronze en el solo tècnic i lliure, respectivament, en el campionat del món de Kazan la nedadora de sincronitzada Ona Carbonell, un altre referent mundial del món aquàtic català.

L'esport femení, com ja és habitual els últims anys, va tenir una presència destacada en l'acte en què es van reconèixer els mèrits dels atletes durant el 2015. En aquest sentit es va premiar les jugadores catalanes internacionals amb Espanya que van ser proclamades subcampiones en els Jocs Europeus de Bakú i les que van obtenir el mateix resultat en el campionat del món júnior de Vólos, unes fites que sembla que haurien de garantir el relleu de la selecció que dirigeix Miki Oca per continuar en l'elit mundial. També va rebre diversos guardons la jove nedadora barcelonina Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu), medalla de bronze en els 400 metres estils en el campionat del món júnior de Singapur, entre altres resultats, i que amb divuit anys aquest estiu debutarà en els Jocs de Rio. La federació catalana va homenatjar dues nedadores que han competit en l'elit de la sincronitzada amb resultats extraordinaris i que recentment han decidit retirar-se: les barcelonines Clara Basiana i Paula Klamburg, i els equips del CN Sabadell Astralpool i La Sirena Mataró, que fa unes setmanes van guanyar la lliga de campions i la copa LEN.

L'apartat masculí també va tenir la seva quota gràcies al subcampionat en els Jocs Europeus que va aconseguir la selecció espanyola, amb nou catalans a les seves files, o l'àrbitre de waterpolo internacional Sergi Borrell i el tècnic de natació amb una trajectòria dilatada Jordi Murió, que van rebre l'escut d'or de la federació, la màxima distinció de l'ens esportiu català.

ELS PROTAGONISTES

La natació és un esport molt sacrificat i aquests premis t'encoratgen a continuar entrenant
Jessica Vall
medalla extraordinària al mèrit esportiu
Medalla extraordinària
Jessica Vall (CN Sant Andreu)
Medalla al mèrit esportiu
Marc Vivas (CN Sabadell), Àfrica Zamorano (Sant Andreu), Víctor Vaquero (CN Barcelona), Anna Prat (CN Barcelona), Marc Minguell (Atlètic Barceloneta), Ana Copado (Terrassa), Emilia Luboslavova (Kallipolis).
Placa al mèrit
CN Cervera, Jaume Àlvarez, Chus Martin, Eugeni López (Sabadell), Bianca Tabero (Kallipolis), Joan Donato
Placa federació
Ivan Tibau, Diputació de Barcelona, Turbo, Josep Claret
Placa al mèrit periodístic
Ivan Mullor (L'Esportiu)
Escut d'or de la federació
Sergi Borrell i Jordi Murió
Menció especial (c. edats)
Àfrica Zamorano, Marina Castro, Alejandra Aznar, Alba Bonamusa, Paula Crespí, Helena Dalmases, Sandra Domene, Blanca Goset, Mireia Guiralt, Paula Leiton, AnnaRoldan, Paula Rutgers, Oriol Albacete, Jordi Chico, Àlex de la Fuente, Álvaro Granados, Nikolas Paul, Josep Puig, Oriol Rodríguez, Marc Salvador, Francisco Valera, Carla Castellà, Marina Cordobès, Jufith Forca, Irene González, Milagros López i Bea Ortiz, Berta Ferreras, Helena Jaumà, Emilia Luboslavova, Itziar Sánchez i Lídia Vígara
Mencio especial (absoluta)
Jessica Vall, Esther Nuñez i Ona Carbonell
Aquest govern i el que vindrà tenen un compromís insubornable amb l'esport
Gerard Figueras
secretari general de l'esport
De l'europeu n'he sortit molt reforçada perquè no havia fet la posada al punt per a la competició
Jessica Vall
medalla extraordinària al mèrit esportiu

Bertran: “A Rio tornarem a ser la delegació més àmplia”

Quan falten dos mesos i mig per als Jocs de Rio, el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran, va remarcar que ja havien aconseguit la primera fita: “Com a Londres, tornarem a ser la delegació amb més esportistes. Ara falta una segona part i que també siguem capaços d'aconseguir el màxim d'èxits.” Ahir, però, es tractava de valorar els resultats de l'any passat i en aquest sentit va subratllar el paper de les noves generacions: “Del 2015 destacaríem els èxits dels nostres equips més joves tant de natació com de sincronitzada i de waterpolo. Vam aconseguir medalles tant en els Jocs Europeus de juvenils com en els mundials de natació i l'equip júnior femení de waterpolo.” I va sentenciar: “Això vol dir que tenim el futur assegurat. Hi ha molts joves que empenyen fort per sota.” Per proximitat, en l'acte també es va fer un reconeixement als títols de l'Eurolliga de l'Astralpool CN Sabadell i la copa LEN per part de La Sirena CN Mataró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)