Natació

Les aigües obertes porten a Rio

Natació. Erika Villaécija, Mireia Belmonte, Pol Gil i Antonio Arroyo lluitaran en el preolímpic de Portugal per ser als Jocs. Només un dels nois i una de les noies hi podran anar

Quatre nedadors catalans, Erika Villaécija (CN Sabadell), Mireia Belmonte (UCAM), Pol Gil (CN Vallirana) i Antonio Arroyo (CN Atlètic Barceloneta), busquen la classificació per als Jocs Olímpics de Rio en el preolímpic d'aigües obertes que es disputarà demà i diumenge a la localitat portuguesa de Setúbal. Els quatre nedadors es van classificar per a aquest preolímpic en la prova de la copa del món d'Abu Dhabi del mes de febrer, però només un en la categoria femenina i un altre en la masculina podran aconseguir el bitllet per a Rio. Tant en nois com en noies els primers nou classificats de la prova, només un per país, es guanyaran la plaça olímpica. També hi haurà cinc llocs més per als millors classificats de cada continent dels països que no estiguin classificats, sigui des del mundial de Kazan de l'estiu passat o entre les nou places adjudicades en aquest mateix preolímpic.

Els nedadors catalans tindran una doble lluita, ja que primer han d'estar en les posicions de la classificació però després han de guanyar el seu company de la selecció espanyola. El darrer antecedent d'enfrontaments entre ells va ser la copa del món d'Abu Dhabi, en què Erika Villaécija va ser la 22a i Mireia Belmonte la 31a a un minut de diferència. En nois va ser molt més igualat,i Pol Gil va ser el 50è i Antonio Arroyo el 51è a menys d'un segon.

La cursa femenina es disputarà demà a les cinc –hora catalana– sobre una distància de 10 quilòmetres i diumenge a la mateixa hora i en la mateixa distància serà el torn dels nois. Mireia Belmonte i Antonio Arroyo ja tenen assegurada la presència a Rio en les proves de piscina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)