Natació

Phelps fa història i serà a Rio

Natació. El nord-americà, de 31 anys, guanya els 200 metres papallona dels ‘trials' dels Estats Units disputats a Nebraska i serà el primer nedador a participar en cinc cites olímpiques

El nedador nord-americà Michael Phelps, l'esportista més llorejat en la història olímpica amb 22 medalles –18 d'or–, va segellar dimecres als 31 anys la seva cinquena participació en uns Jocs Olímpics després de guanyar en la prova de 200 metres papallona durant els trials del seu país que s'han celebrat a Omaha (Nebraska). Mai abans cap nedador havia participat en cinc Jocs Olímpics. Després de Sidney, d'Atenes, de Pequín i de Londres, Phelps serà a Rio el proper 5 d'agost. A més, amb el triomf, es va convertir en l'atleta més veterà a guanyar una prova preolímpica. “He tornat per tenir l'oportunitat d'acabar la carrera com vull. He passat molts alts i baixos dins i fora de la piscina per arribar a aquest punt i, tot i que no em sento al cent per cent, segueixo sent capaç de fer la meva feina”, va explicar Phelps després de confirmar el seu objectiu. Fa quatre anys, Phelps va anunciar que els Jocs de Londres serien els últims de la seva carrera i a la capital londinenca va arrodonir el seu palmarès amb sis medalles més, quatre d'or. La seva major fita va ser a Pequín 2008, on es va penjar vuit ors en vuit proves disputades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)