Natació

Natació

Campionat d'Espanya

Belmonte mostra múscul en la segona jornada

Natació. La badalonina es va imposar en els 200 m papallona del campionat d'Espanya amb un altre rècord de la competició inclòs (2:07.27)

Mireia Belmonte va demostrar de nou el seu bon estat de forma en el considerat últim test seriós abans dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. La badalonina va sumar la segona medalla d'or en el campionat d'Espanya de natació, que es disputa a Las Palmas de Gran Canaria, imposant-se en els 200 m papallona de la segona jornada. La nedadora de l'UCAM va acabar amb un temps de 2:07.27 i, com en els 800 m lliure de la primera jornada, va superar el rècord del campionat, que estava en possessió de la també catalana Judit Ignacio des del 2014 (2:08.38). La nedadora del CN Sabadell va quedar justament segona classificada (2:08.87), després d'una cursa en què la seva rival va destacar des dels primers metres. Carmen Balbuena va completar el podi amb el tercer lloc i un temps de 2:13.18. Erika Villaécija (Sabadell) va acabar en el sisè lloc, amb un temps de 2:14.47.

També el mallorquí Marc Sánchez, del Sabadell, va posar de manifest el seu bon moment amb la segona medalla d'or. Si dimecres es penjava la dels 1.500 m lliure, ahir es va penjar la dels 400 m estils, si bé aquest cop no va poder rebaixar el rècord del campionat. El seu temps va ser de 4:18.33. Joan Lluís Pons va aturar el cronòmetre en segon lloc i menys d'un segon més tard (4:19.00), i el podi el va completar el nedador del Sabadell Alejandro García (4:22.46).

Entre els catalans que també van destacar hi ha Marta González. La nedadora del Sant Andreu, classificada per als Jocs, es va imposar en els 50 m lliure a la teòrica favorita de la prova, Fàtima Gallardo, amb un temps de 25.56. Lidon Muñoz va acabar tercera. El colomenc Juanmi Rando es va penjar l'or en els 100 m esquena, amb un temps de 55.36, seguit en el podi per Hector Fontabella (56.02) i per Juan Gutiérrez (56.09).

El protagonisme el segon dia també va ser per al CN Sabadell, que es va endur la meitat de les vuit medalles en joc. A més de les que van aconseguir Marc Sánchez (400 m estils) i Juanmi Rando (100 m esquena), el club vallesà es va endur la dels 50 m lliure gràcies a la victòria del nedador polonès Konrad Cerniak (22.26), i la dels relleus 4 x 200 m lliure (7:24.20), prova en què el Sant Andreu va ser tercer.