Natació

Natació

Jocs de Rio 2016

Jou es traurà una espina a Rio

La jove Zamorano també debutarà en uns Jocs, en les proves dels 200 estils i 200 esquena

A Sant Andreu no només ha progressat Vall. Al seu costat, Jordi Jou (Olot, 1976) s'ha reivindicat com un dels entrenadors amb més present i futur de la natació estatal, i la temporada passada va ser escollit millor entrenador de l'any pels seus col·legues de professió. A Rio viurà la primera experiència olímpica. “Tinc ganes de veure què és i com són els Jocs, i què ens espera. Ho he vist per la televisió. Sempre he volgut ser-hi i ara arriba el moment. No tinc més nervis que en un mundial o en un europeu, però sí ganes de poder viure uns Jocs des de dins.” El gran fondista català es va quedar a les portes de competir en uns Jocs, perquè les aigües obertes no van entrar en el programa olímpic fins al 2008 i ell es va retirar dos anys abans, encara que quan es va prendre la decisió d'incloure-les va meditar allargar la carrera, però al final va desistir.

Jou es mostra ambiciós amb vista a les expectatives de la seva pupil·la. “L'objectiu ha de ser l'or. Hem preparat la competició com el principal objectiu de l'any, i la intenció és assolir el millor resultat possible. Després passarà o no passarà, però està preparada.” A més, confia que una bona actuació desperti el cuquet a Vall i mediti seriosament continuar: “No vull creure ni pensar que siguin els últims Jocs de la Jessica. A veure si ho pot allargar quatre anys més.”

L'altre debutant del CN Sant Andreu a Rio és la jove talentosa Àfrica Zamorano (Barcelona, 1998), la més jove de les nedadores de la delegació espanyola, que participarà en els 200 estils i els 200 esquena.

“En l'esport ens fixem objectius de màxims, i els que practiquem esports olímpics sempre pensem en els Jocs. No esperava que la meva participació fos amb dues nedadores. És una mica inesperat, però alhora buscat”, reconeix Jou, i afegeix que l'objectiu de Zamorano no només és foguejar-se, sinó competir al cent per cent.

LA FRASE

Tinc ganes de veure què és i com són uns Jocs. La Jessica està preparada per a l'or
Jordi Jou
entrenador del cn sant andreu

Habituar-se a uns horaris intempestius

Els horaris s'han convertit en un maldecap afegit que els nedadors han hagut de preparar especialment amb vista als Jocs. Les sessions matinals s'han programat des de la una del migdia i fins a quarts de quatre (de sis a vuit de la tarda, hora catalana) mentre que les finals es nedaran de deu a quarts de dotze de la nit (de tres a cinc de la matinada a Catalunya).

Això ha provocat que en general tots els nedadors hagin hagut de modificar els seus horaris habituals per ajustar-los tant com sigui possible a les condicions que es trobaran a Rio. Vall i Zamorano, per exemple, fa cinc setmanes que es llancen a l'aigua cap a les dotze del migdia, quan normalment comencen a quarts de set del matí, i allarguen les sessions fins a quarts d'onze de la nit. Res no pot quedar a mercè de l'atzar i tot pot passar factura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)