Motociclisme

David Checa, tricampió

Resistència. El català de l’equip Yamaha GMT94 en fa prou sent onzè en les Vuit Hores de Suzuka per obtenir la seva tercera corona mundial

David Checa (Sant Fruitós de Bages, 1980) va guanyar ahir a Suzuka el seu tercer títol de campió del món de resistència, després dels que havia aconseguit el 2004 i el 2014. A nivell individual el comparteix amb el seu company de l’equip Yamaha GMT94 Niccolò Canepa. El tercer pilot, Mike di Meglio, no va disputar la Bol d’Or.

El 2017 ha estat el millor any de Checa en el mundial de resistència. No només ha guanyat tres curses, més que mai –el títol del 2014 va arribar sense cap victòria– sinó que una de les quals ha estat les 24 Hores de Le Mans, a més de les Vuit Hores d’Oschersleben i d’Eslovàquia.

Amb aquestes tres victòries, GMT94 es va situar a un sol punt del líder. A les 8 hores de Suzuka es tractava simplement de quedar davant d’Etienne Masson, Vincent Philippe i Sodo Hamahara (Suzuki SERT). Els dos equips van arribar separats d’un punt. I mentre la Yamaha de fàbrica (Kanasuga, Lowes i Van der Mark) guanyava la cursa amb dos minuts de diferència sobre el segon, GMT94 controlava sempre SERT, que va tenir problemes d’inici i va acabar 18è, a tres voltes de l’equip del català.

David Checa ja havia estat a punt de guanyar el títol mundial l’any passat, però finalment el va perdre per un sol punt, justament contra l’equip SERT.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)