Fórmula 1

Fernando Alonso no correrà en F-1 l’any 2019

Motor. Ho ha anunciat mitjançant un vídeo al seu compte de twitter i McLaren ho ha confirmat, però sense confirmar si la retirada és definitiva

Fernando Alonso (Oviedo, 1981) deixarà de ser pilot de F-1 l’any 2019. L’asturià, campió el 2005 i el 2006 amb Renault, l’home que va destronar Michael Schumacher, posarà fi a una de les carreres més fructíferes en la disciplina reina de l’automobilisme, en la qual, a més de dos títols, acumula 32 victòries, 23 posicions preferents, 23 voltes ràpides i 97 podis en 303 grans premis disputats. Ha pilotat per Minardi (2001), Renault (2003-2006 i 2008-2009), McLaren (2007 i 2015-2018) i Ferrari (2010-2014). Amb potencial per haver guanyat uns quants títols més, hauria pogut encadenar tres títols si McLaren no hagués preferit apostar –i amb raó– pel jove Lewis Hamilton (2007). Més tard la falta d’organització de Ferrari i l’eclosió de Sebastian Vettel li va impedir endur-se el del 2012. De tornada a McLaren, la falta de competitivitat dels propulsors Honda ha fet que la seva estrella hagi declinat, tot i que en el pàdoc continua sent un pilot de reputació màxima, al nivell de Hamilton i Vettel.

Actualment Alonso ocupa el novè lloc del campionat, amb 44 punts. El seu repte indissimulat és convertir-se en el segon pilot de la història –després de Graham Hill– que guanya el títol de F-1, les 24 hores de Le Mans –ho ha aconseguit aquest any– i les 500 Milles d’Indianapolis, on ja ha fet un parell de temptatives. Ara s’hi podrà dedicar en cos i ànima, com també al mundial de resistència. Podria compaginar els dos campionats, Indycar i WEC, amb l’objectiu de guanyar-los. En el vídeo de comiat no queda clar si es tracta d’una retirada definitiva. De fet, McLaren li ha ofert tornar a la F-1 l’any 2020 quan considera que tindrà un monoplaça competitiu. En el mateix comunicat, Alonso no descarta aquesta possibilitat: “Vull donar les gràcies a McLaren, el meu cor serà amb ells sempre. Sé que tornaran a ser forts en el futur i aquest podria ser el moment per tornar. Em faria realment feliç”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)