Fórmula 1

Sainz hereta el McLaren

Fórmula 1. El madrileny serà el substitut de Fernando Alonso la temporada 2019 i s’assegura la continuïtat en la disciplina reina

Carlos Sainz (Madrid, 1994) serà el substitut de Fernando Alonso a McLaren Renault la temporada vinent. L’anunci l’ha fet avui l’equip anglès tot just 48 hores després que comuniqués l’adeu de Fernando Alonso a final de temporada. Només s’ha confirmat que l’acord és per a la temporada vinent, qui sap per continuar alimentant un hipotètic retorn d’Alonso a partir del 2020.

Sainz té contracte amb Red Bull, que l’havia cedit a Renault. Però per al 2019 ja sabia que el seu seient l’ocuparia Daniel Ricciardo. La solució fàcil d’una permuta amb l’australià que portés Sainz a Red Bull no era tan viable, bàsicament perquè la cohabitació entre Sainz i Verstappen –que van ser companys a Toro Rosso gairebé dues temporades– no era fàcil. Sainz tampoc veia de bon gran un retorn a Toro Rosso si és que Pierre Gasly fos, com sembla gairebé un fet, l’elegit per pujar a Red Bull, fins al punt que s’havia especulat amb la possibilitat que Sainz es quedés sense volant.

Sainz va debutar en la F-1 el 2015 amb Toro Rosso, on va estar fins l’any passat, que va ser el dels seus millors resultats: novè en el campionat (54 punts) i el quart lloc de Singapur com a sostre.

Tampoc se sap qui serà el company del madrileny a McLaren. Stoffel Vandoorne sembla més a fora que a dins perquè ha patit molt en la comparació amb Alonso i a Woking es podrien plantejar fer foc nou, amb Sainz i bé Lando Norris –ara pilot de reserva– o Esteban Ocon, ara a Force India i pilot de l’òrbida de Mercedes.

Beneficiat per les decisions d’Alonso

A Carlos Sainz se li va obrir el cel amb la retirada de Fernando Alonso. De fet, probablement tenia informació privilegiada i per aquesta raó mai s’ha mostrat gaire inquiet per la possibilitat d’haver quedat fora de la graella. Alonso fa mesos que sap que no correrà el 2019 i no es pot descartar que compartís amb el madrileny aquesta informació. Alonso i Sainz comparteixen passaport i amistat. A l’asturià ja no li va fer gaire gràcia –i no se’n va amagar– que fos Max Verstappen i no Sainz el pilot promocionat de Toro Rosso a Red Bull per substituir Daniil Kviat.

No és la primera vegada que una decisió d’Alonso beneficia de retruc el madrileny. Quan l’asturià va deixar Ferrari per anar a McLaren (2015), Vettel va ocupar el seu lloc a Ferrari, el forat de l’alemany a Red Bull va ser per a Kviat i això va permetre l’entrada de Sainz a Toro Rosso, al costat de Verstappen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)