Fórmula 1

Ducati manté el to i ‘Mack’ confirma la revifada

Motociclisme. Temps molt ràpids en la primera jornada a Misano, en què fins i tot Marc Márquez munta la roda tova per assegurar-se el pas a la Q2

“Per ser un divendres, els temps han estat molt bons.” Jorge Lorenzo, segon en l’acumulat dels entrenaments lliures del GP de San Marino, va destacar el fort ritme imposat en la primera jornada d’acció a Misano. El seu company a Ducati Andrea Dovizioso va voltar a tot just 33 centèsimes del rècord absolut de la posició preferent establert pel mallorquí fa dos anys. És el tercer divendres seguit que l’italià encapçala l’acumulat al final del primer dia, senyal que la Desmosedici és ara per ara una moto “molt completa”, segons Jorge.

Tal vegada l’amenaça de pluja avui va accelerar el ritme del grup. Fins i tot Marc Márquez va haver de muntar el pneumàtic tou a la tarda, cosa que el divendres no acostuma a fer, i va liderar bona part de la sessió, més ràpid que Dovi al matí. Però en els últims quatre minuts les Ducati, Cal Crutchlow i Maverick Viñales van muntar un joc de rodes noves i el van desbancar. Al matí, el cerverí va acabar només tretzè –fora del top 10 i la Q2– amb un sol joc del compost mitjà, precedit per dotze pilots amb el tou al darrere. Ja hauria volgut muntar el tou aleshores per curar-se en salut, però no va tenir prou temps.

Amb tot, Márquez es va mostrar confiat d’haver recuperat el temps perdut enfront de Ducati i Yamaha, que a mitjan agost van fer un test privat a Misano i un altre a Alcanyís la setmana passada (ja han consumit tots els dies de proves, mentre que a Honda encara li’n queden dos). Els assajos van servir a Viñales per avançar en la posada a punt de la moto i ahir va fer un altre bon pas endavant, que confirma les bones sensacions palesades a Silverstone sobre sec. Suzuki també va fer el test a Misano i Àlex Rins és dins de la Q2 provisional.

Per la seva banda, Pol Espargaró va reaparèixer ahir després d’un mes de baixa, però encara no es troba al cent per cent, com tampoc Xavi Vierge i Isaac Viñales en Moto 2, lesionats a Àustria i Anglaterra, respectivament.

Moto GP
1r Andrea Dovizioso (Ducati) 1:32.198
2n Jorge Lorenzo (Ducati) a 0.160
3r Cal Crutchlow (Honda) a 0.187
4t Mack Viñales (Yamaha) a 0.213
Marc Márquez (Honda) a 0.339
6è Danilo Petrucci (Ducati) a 0.524
Àlex Rins (Suzuki) a 0.577
8è Valentino Rossi (Yamaha) a 0.588
9è Andrea Iannone (Suzuki) a 0.725
12è Dani Pedrosa (Honda) a 0.801
18è A. Espargaró (Aprilia) a 1.456
24è P. Espargaró (KTM) a 2.263
Moto 2
1r Marcel Schrötter (Kalex) 1:37.763
2n Pecco Bagnaia (Kalex) a 0.092
3r Mattia Pasini (Kalex) a 0.112
Àlex Márquez (Kalex) a 0.326
13è Xavi Vierge (Kalex) a 0.695
32è Isaac Viñales (Suter) a 2.748
Moto 3
1r Jorge Martín (Honda) 1:42.324
2n Marco Bezzecchi (KTM) a 0.203
3r Enea Bastianini (Honda) a 0.230
14è Albert Arenas (KTM) a 1.150
Porto la mateixa posada a punt que en el test. Estic content perquè hem fet una bona feina
Maverick Viñales
No crec que la Ducati arribi a ser ‘meva’ del tot, però s’ha convertit en una moto molt completa
Jorge Lorenzo

Lorenzo hi posa el seny

L’encaixada de mans frustrada entre Marc Márquez i Valentino Rossi durant la roda de premsa de dijous encara era el plat del dia ahir a Misano, però la millor síntesi de la situació la va oferir Jorge Lorenzo el mateix dia dels fets. “S’equivoquen tots dos”, va sentenciar el balear, antic company de Rossi a Yamaha i que el 2019 anirà a Honda al costat del cerverí. “Valentino s’equivoca no donant-li la mà per una qüestió d’orgull; és una actitud de nens petits. I Marc s’equivoca perquè crec que l’afecta molt el que faci Valentino, i el que hauria de fer és passar-ne olímpicament.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)