Motociclisme

Xavi Pinsach: “Hem fet bé la feina”

Motor. El pilot de Porqueres, subcampió d’Espanya de Superstock 1000, explica com ha anat la temporada

Xavi Pinsach (ETG Racing) va tancar diumenge el campionat d’Espanya de Superstock 1000 amb el segon lloc de la general i sis podis en vuit curses. Un balanç molt positiu que maquilla un inici irregular: “Vam començar amb algunes dificultats. No em sentia gaire a gust amb la moto. Teníem problemes i ens va costar agafar el ritme.” El pilot de Porqueres, de 22 anys, només troba a faltar la victòria: “Se’ns ha resistit. En dues o tres curses podria haver guanyat, però per mala sort no ho vaig aconseguir. Però penso que la feina s’ha fet bé. Haig d’agrair el treball dels meus companys a ETG Racing, perquè sense ells no hauria estat possible.”

Pinsach va començar la temporada combinant el campionat d’Espanya amb el mundial de Superstock, però ETG Racing va retirar l’equip perquè la pèrdua de dos patrocinadors importants no feia viable mantenir-l’hi. “Per una banda, va ser una llàstima, però, per l’altra, ens va ajudar a centrar-nos en l’estatal, i fer-lo millor”, valora. Per Pinsach, seguir els dos campionats causava problemes que afectaven el seu rendiment: “Retirar-nos del mundial ens va ajudar a aconseguir el subcampionat estatal. A l’inici d’any no anàvem bé. I això era, en part, perquè havíem de compaginar les dues competicions. Per qüestió de reglament, cada una té especificacions diferents de la moto. En l’estatal podies fer coses que estaven prohibides en el mundial. I això complicava el meu pilotatge.”

De fet, els dos primers resultats de Pinsach en l’estatal van ser un quart lloc a Albacete i un cinquè lloc a Montmeló. A partir de la prova següent, ja fora del mundial, va encadenar sis segones posicions.

Tot i que falta la signatura oficial, Pinsach té previst continuar el 2019 a ETG Racing: “Aquí hi estic molt bé. És el lloc perfecte per fer l’estatal.” Entre els seus plans, i vista l’experiència d’aquest 2018, no hi ha competir en el mundial: “Combinar els dos campionats crea vicis i mals costums.” I assegura que el mundial de velocitat no li crida l’atenció: “M’interessa més el mundial de Superbikes. A tots ens agradaria arribar a Moto GP, però és molt complicat arribar-hi amb un equip capdavanter. Molts ho intenten i tot se’n va en orris. Abans que això, prefereixo les Superbikes.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)