Més motor

El retrobament somiat

El Palau Sant Jordi vibra amb el retorn de l’espectacle aeri del supercròs

Els asos nord-americans dominen les mànegues d’SX1 i els saltadors deixen bocabadat el públic

No semblava pas que hagués passat un decenni. El Palau Sant Jordi va vibrar ahir al vespre amb la vintena edició del Supercross&Freestyle de Barcelona, deu anys després de l’anterior. Els més de deu mil espectadors que van omplir el pavelló de Montjuïc es van retrobar amb una especialitat caracteritzada pel xou, l’espectacle i la competició. El clam del públic amb les filigranes aèries del motocròs sota sostre va ser ben alt, per bé que no tant con els vols dels grans especialistes.

“El públic s’implica a fons; això no ho veiem mai als EUA”, van reconèixer els asos nord-americans Josh Grant i Malcolm Stewart, dominadors de les tres mànegues d’SX1. Es va imposar el primer, però el de Florida es va posar el públic a la butxaca amb el seu punt d’honor. Stewart va caure dos cops al mateix indret –al final de la zona arrissada– mentre empaitava el californià, i es va haver de conformar amb el segon lloc en les dues primeres mànegues. La seva victòria en la tercera –i també en l’enfrontament cara a cara amb Grant, fora de competició– va enfonsar el Sant Jordi sota una ovació estremidora.

El millor català en SX1 va ser el manlleuenc Joan Cros, cinquè. En SX2 va vèncer el belga Nolan Cordens, i el moianès Oriol Casas va ser quart. En SX125, el pilot de Palau-sator Oriol Oliver va dominar de gust, i el vallesà Eric Tomàs va ser tercer.

Les mànegues de les tres categories de supercròs es van alternar amb tres espectacles de Freestyle, que van escalfar d’allò més l’ambient. No hi havia res en joc, només l’aplaudiment i l’escalf del públic, però els sis saltadors ho van donar tot per deixar bocabadats els espectadors, amb trucs que no s’havien vist mai a Barcelona, ja que l’especialitat ha evolucionat de manera exponencial en deu anys. La gran estrella va ser el número 1 mundial, el francès Tom Pagés, amb trucs com el 360, el doble backflip i el sensacional bike flip, que fa amb la seva pròpia rampa. Edgar Torronteras i els lleidatans Navas, Florensa i Pinyol van oferir la rèplica amb trucs d’alta volada. Durant la vetllada també es va homenatjar el badaloní Javi García Vico, que en la seva última participació, el 2005, havia pujat al podi absolut al Sant Jordi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)