Fórmula 1

Hamilton, insaciable també en la cloenda del curs

Fórmula 1. El campió del món guanya el GP d’Abu Dhabi i iguala el seu rècord personal de victòries en una temporada

Lewis Hamilton (Mercedes) ha estat el vencedor del GP d’Abu Dhabi, l’última cursa del campionat del món de F-1 del 2018. El campió del món ha avantatjat Sebastian Vettel (Ferrari) de 2.5 segons i Max Verstappen (Red Bull), de 12.7. Ha estat l’onzena victòria en 21 curses del pilot anglès, que ha igualat així el seu rècord personal de victòries en un any, assolit el 2014.

Hamilton ha bastit la victòria gràcies a l’estratègia, ja que ha fet l’única aturada a boxs en la setena volta, aprofitant una neutralització virtual quan Kimi Räikkönen (Ferrari) ha quedat a l’estacada. Això li ha permès perdre menys temps en l’aturada i recuperar el primer lloc folgadament quan ho han fet els altres.

Daniel Ricciardo (Red Bull) ha entrat quart al davant de l’altre Mercedes, de Valtteri Bottas, que ha perdut pistonada en les últimes voltes i ha hagut de fer una segona aturada a boxs després de tocar-se amb Verstappen quan el Red Bull l’ha avançat.

El millor dels altres ha estat Carlos Sainz (Renault), sisè, el seu segon millor resultat en l’únic curs que haurà fet amb Renault. El pilot madrileny també ha tret suc de l’estratègia. Eliminat de la Q3, era el primer pilot de la graella que podia escollir el compost de pneumàtics per a la primera tirada, i ha pogut fer la tàctica ideal ultratou-supertou, com la dels dos primers classificats. En canvi, el seu company Nico Hülkenberg ha protagonitzat un espectacular accident –sense conseqüències– en la primera volta, quan ha bolcat després de tocar-se amb Romain Grosjean (Haas).

La resta de posicions dins dels punts han estat per a Charles Leclerc (Sauber), Sergio Pérez (Force India) i els Haas de Grosjean i Kevin Magnussen.

Amb l’abandonament en les últimes voltes d’Esteban Ocon (Force India) i Pierre Gasly (Toro Rosso), Fernando Alonso ha entrat onzè en el seu últim gran premi amb McLaren. El pilot asturià ha fet la volta d’honor emparellat amb els altres dos campions de la graella, Hamilton i Vettel.

Els motors tornaran a rugir a Abu Dhabi dimarts i dimecres, en el test oficial de Pirelli per provar els nous pneumàtics del 2019. La marca italiana ha renovat avui el seu contracte com a proveïdor de la F-1 fins al 2023.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)